"Biz Bursaspor için buradayız"

Güncelleme Tarihi:

Biz Bursaspor için buradayız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2012 13:21

Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturmanın ardından, "Zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" iddialarıyla haklarında dava açılan kulüp başkanı İbrahim Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor'un hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Öztürk Yazıcı, kulüp avukatı Jale Demir'in de aralarında bulunduğu 12 sanık ve müşteki olarak Recep Günay ve Sedat Topaloğlu hazır bulundu.

Sanıkların yakınları ile avukatlarının katıldığı duruşmada 3 kişi tanık olarak dinlendi.

Atatürk Stadı'nın yenileme çalışmaları sırasında şantiye temsilcisi olarak çalıştığını belirten ve duruşmada tanık olarak dinlenen Muhittin İpek (56), statta yapılan tüm işlemlere nezaret ettiğini belirtti.

Stadın yenileme çalışmalarında 70 gün boyunca 200 kişinin aralıksız çalıştığını ifade eden İpek, şu ifadeleri kullandı:
“Stadın yenileme çalışmaları 2010 yılında yapıldı ve çim işleri ile danışmanlık ücreti olarak firma 550 bin lira ücret aldı. Daha sonra yapılan işlemleri 2011 yılı birim fiyatları ile değerlendirdim. Bu bedelin 2 milyon 870 bin liraya mal olabileceğini tespit ettim. Firmanın almış olduğu bedel makul bir rakamdır. Yapılan yenileme çalışmaları sonrasında Bursa Atatürk Stadı, örnek gösterilen Sivasspor'un stadından daha kaliteli hale gelmiştir.”

Duruşmaya müşteki olarak katılan Bursaspor Kulübü eski başkanlarından Recep Günay, söz almak isteyince sanık avukatları müdahale etti. Avukatlar, müştekilerin iddianamede geçen suçlardan maddi ve manevi olarak doğrudan zarar görme durumlarının olmadığını ifade ederek, Günay'ın davaya katılmasının söz konusu olmadığı belirtti.

Söz alan müşteki Sedat Topaloğlu, “Bursaspor'un hakkını savunacak olan başkan ve yöneticiler şu an huzurunuzda sanıktır. Biz Bursaspor için buradayız. Davaya müdahil olarak katılmak istiyoruz. Bizim bu hakkımız elimizden alınmamalı” dedi.

Mahkeme heyeti, müştekilerin müdahillik talebi konusunda, Bursaspor Kulübü Derneği'ne sorulduktan sonra bir karar verilmesine hükmetti.
Heyet ayrıca, kulüp ve yöneticilere kesilen para cezalarının tahsilinde izlenen yolun sorulması için Türkiye Futbol Federasyonu'a (TFF) yazı gönderilmesine karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Dava

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameye göre, aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Kulüp İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı, hukuk işlerinden sorumlu yönetici Öztürk Yazıcı, eski genel müdür Osman Nuri Biçer ve eski yöneticilerden Osman Çelik'in de bulunduğu sanıklar, “Zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlarından yargılanıyor. Sanıklar hakkında 12 ile 36'şar yıl hapis cezası isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!