Bisiklet kullandığınızda hayatınızda değişecek 6 şey

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet kullandığınızda hayatınızda değişecek 6 şey
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 16:36

Hepimiz dört tekerlek üzerinde konfor peşindeyken, iki tekerlekle mutluluğu yakalamanın ne kadar kolay olduğunu keşfedenler hayatlarında yüzlerinde bir gülümsemeyle yol alıyorlar. Gelin hayatımızdan iki tekerlek azaltarak neleri değiştirebileceğimize birlikte bakalım.

Haberin Devamı

1. MESAFELER KISALIR

Arka arkaya kilometrelerce dizilip, bekleyeduran 4 tekerlilerin arasından bir kuğu edasıyla süzülüp Taksim’den Mecidiyeköy’e 10 dakikada varabilir ve sahilyolunda yüzünüze vuran deniz kokusu eşliğinde az dinlenmek istediğinizde sadece frene basıp kendinizi yeşilliklere atabilirsiniz. Şehrin herhangi bir noktasına gidip gelmek artık bir zaman sorunu değil, keyif tercihi olacaktır.

Bisiklet kullandığınızda hayatınızda değişecek 6 şey

2. UYKULAR UZAR

Vaktin size kaldığına ve fiziksel olarak yeterli yorgunluğa ulaştığınıza göre REM’in derinliklerinde rüyalar diyarına doğru pedallara yüklenebilirsiniz.

3. VÜCUT GENÇLEŞİR

Kapalı spor salonlarında kilolarca ağırlığın altında genişletmeye çalıştığınız kaslarınız bisiklet kullanımı sayesinde doğal yoldan şekil alacaklar. Siz aynalarda poz verme yerine yola düşen gölgesine mutlu mutlu bakma şansı olan azınlıktan olacaksınız.

Haberin Devamı

Bisiklet kullandığınızda hayatınızda değişecek 6 şey

4. BEYİN GÜCÜ ARTAR

Bol oksijen sayesinde beyin hücreleriniz yenilenecek. Problem çözme kondisyonunuz artacak ve fiziksel gücünüzün de verdiği güvenle dünyaya pozitif bakmaya başlayacaksınız. Hastalıklara karşı direnciniz hiç olmadığı kadar yüksek olacak ve içinizden herkese ‘dostum’ demek gelecek.

5- ÇEVRENİZ TEMİZLENİR

Bisiklet kullanan biri üşengeçliği üzerinden çıkartıp atmış insandır. Eski eşyalarınızı ihtiyaç sahiplerine götürecek. Çöplerinizi asla ortalık yerde bırakmayacak. Sırtınızda bir egzoz bulutu taşımadığınızdan aldığı her nefes daha temiz olacak. Bir süre sonra deniz ve gökyüzü size daha mavi, ağaçlar daha yeşil, martılar daha beyaz gelecek.

Bisiklet kullandığınızda hayatınızda değişecek 6 şey

6- BEBEĞİNİZ ŞANSLIDIR

Kulağa garip gelse de hamileyken düzenli bisiklet kullanmanız durumunda çocuğunuzun gelişimi sizinle paralel ilerleyecek ve bu şanslı çocuk ileride gofret sever arkadaşlarının aksine obezliğe yarı yarıya daha az yatkın olacaktır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!