Biri zirveden indirdi diğeri zirveye taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Biri zirveden indirdi diğeri zirveye taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tenisin Rocky'si

Agassi'nin yaşamı, şu an bir masal gibi. Kariyerinin zirvesinde ve Steffi graff ile kusursuz bir aşk yaşıyor. Milyonlarca da hayranı var. Babası İran Azerisi olan Agassi, Las Vegas doğumlu. Bugün 30 yaşında olan ünlü raket, 1986 yılında ilk kez profesyonel oldu. 5 Şubat 1996 tarihinde ise dünya klasmanında 1 numaraya çıktı. Zirve sarhoşluğunu yaşadığı günlerde Hollywood2un en güzel kadınlarından Brooke Shields ile birbirlerine aşık oldular. Agassi, kısa sürede jet-sosyetenin ışıklı dünyasına ayak uydurdu ve tenisi ikinci plana attı. Brooke Shields'in baskısıyla Los Angeles'a taşındı ve eşinin 6 milyon dolarlık villasında yaşamaya başladı. Bugün Paris'teyse, ertesi gün Amerika'daydı. Antrenman yapmıyor, kilo alıyor ve turnuvalara isteksiz çıkıyordu. Kısa sürede klasmanda 141'inci sıraya düştü.

Eski tenisçilerden olan antrenörü Brad Gilbert ile kondisyon hocası Gil Reyes, tam bu sırada Agassi'nin yaşamına müdahale etmeye başladılar. Bir spor yıldızının bu kadar kısa sürede yok olması inanılacak gibi değildi. Gilbert ve Reyes, Agassi'yi tenise döndürmeyi sonunda başardılar.

Andre Agassi, Brooke Shields'ten ayrıldı ve Las Vegas'a dönerek yeniden spor çalışmalarına başladı. günde 2 saat tenis, hemen ardından 2 saat ağırlık çalışması ve Nevada Çölü'nün güneşi altında uzun koşular. Aynı Sylvester Stallone'nin ‘‘Rocky’’ filminde olduğu gibi... Boş zamanlarında eskiden yendiği Samparas ve Rafterin maçlarını sürekli videodan seyretti, kızartma patates ve hamburgeri terk ederek özel sporcu menülerine yöneldi. Küçük satallite turnuvalarına katıldı.

Bütün bunlar Agassi'yi umutlandırdı ve ünlü raket kısa sürede klasmanda 6'ncılığa yükseldi. Bu, ATP tarihinde kısa sürede elde edilen en büyük başarıydı. Agassi, 1998'de oynadığı 10 finalin 5'ini kazandı ve 1999'da beklenen patlamayı yaptı. İşte tam bu günlerde yaşamına bir başka ünlü kadın girdi. Tenis kraliçelerinden Steffi Graff...

Agassi, 3 saatlik nefes kesen bir karşılaşmadan sonra Ukraynalı Medvedev'i yendi ve Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı kazandı. Aşklarını gizlemeye gerek görmeyen iki ünlü isim Avustralya OPEN'a birlikte gittiler ve Agassi, bu zorlu turnuvanın şampiyonu oldu.

İki güzel kadın ve bir erkek

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en önemli turnuvalarından biri olan Avustralya OPEN'i kazanan Andre Agassi, şu günlerde kendinden en çok söz ettiren sporcu. Agassi, yalnız spor basınının değil, magazin ve sosyete basınının da gözdesi. Gazeteler ve televizyonlar, dünyanın en güzel ve en ünlü iki kadınıyla birlikte iki büyük aşk yaşayan Agassi'nin hikayesine yer veriyorlar.

Beş yıl önce Hollywood'un en güzel yıldızlarından Brooke Shields ile tanışan Agassi, aşkta aradığı mutluluğu yakalıyor, ama spor yaşamında dünyanın 1 numaralı raketiyken birdenbire sıralamada altlara düşmeye başlıyor. Evlendikten sonra Brooke Shields'in Hollywood'daki gösterişli ve hızlı yaşamının içinde dalan Agassi, kısa sürede kortların dikkate alınmayan isimlerinden biri oluyor. Ünlü tenisçi Brooke Shields'ten ayrıldıktan sonra yeniden kendini spora veriyor. Bu yıl tanıştığı Alman asıllı ünlü bayan tenisçi Steffi Graff ise onun için gerçek bir doping oluyor. Steffi'nin aşkı, Agassi'ye bu yıl tam 5 şampiyonluk ve 3 final oynama şansı getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!