Bir yarışmanın ardından

Güncelleme Tarihi:

Bir yarışmanın ardından
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 00:00

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından altıncısı düzenlenen ‘EİB Moda Tasarım Yarışması’nın finali Kaya İzmir Thermal&Convention’da yapıldı. Jüride ben de vardım

Jüride benden başka Burak Sertbaş, Barış Çakmakçı, Yaprak Aras Şahinbaş, Zeynep Tunuslu, Simay Bülbül, Özlem Kaya, Nihat Odabaşı, Siren Ertan, Ertan Kayıtken, Eda Taşpınar, Özgür Masur ve Mehmet Turgut vardı. 350 adaydan finale kalan ilk 10’u gördük ve ilk üçü belirledik. Dokuz Eylül Üniversitesi Moda Tasarım öğrencisi Mevlie Cesur birinci, aynı okuldan Selin Bayraktaş ikinci ve Mimar Sinan Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencisi Gözde Tekin üçüncü oldu. Yarışmanın ana teması Doğal Büyü’ydü. Yarışmacıların dörder parçalık koleksiyonları Uğurhan Akdeniz’in koreografisiyle Sedef Avcı, Hande Subaşı, Ahu Yağtuğ, Didem Soydan, Alona Kral ve Fatma Yaman gibi isimlerce tanıtıldı.
Gelelim 1987’de Bulgaristan’da doğan Mevlie Cesur’u birinci yapan özelliklerine. Kafası net ve çok yetenekli. Zaten Bora Aksu’nun önerisiyle Gamze Saraçoğlu’nun yanında staj yapmış. İkisi de Cesur’un çok iyi olduğunu düşünüyor. Tasarımlarını şöyle anlatıyor Cesur: “Deniz ve suyun formundan ve renklerinden yararlandım. İpek türevi kumaşlar da akışkanlığı yansıttı.” Jüri Mevlie’nin tasarımlarının dikiş kalitesini de çok sevdi. “Çokkatlı bir mağazaya koysan hemen tükenir” yorumlarıyla giyilebilir bir iş yaptığı vurgulandı. Gri ve mavinin birbirine geçtiği elbiselerin altındaki gri ayakkabıları da kendi tasarlamıştı. Birinciye 10, ikinciye 6 ve üçüncüye 4 bin lira para ödülü verildi. Ayrıca yurtdışında tasarım eğitimi de kazandılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!