Bir tercih yaptım yerden yere vuruldum

Güncelleme Tarihi:

Bir tercih yaptım yerden yere vuruldum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2012 23:09

Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, merak edilen Selçuk İnan’ı Hollanda maçında neden oynatmadığı konusuna açıklık getirdi.

Haberin Devamı

NTVSpor’daki 90+ programına konuk olan Avcı, yaptığı oyuncu tercihleri nedeniyle eleştirilerin dozundan şikayetçi oldu ve sitemkar konuştu. “Bir tercih yüzünden yerden yere vurulduk” diyen Avcı şunları söyledi...
- Benim için önemli olan Hollanda maçıydı. Aynı zamanda Hollanda karşılaşması bizim oynadığımız en iyi maçtır. Hollanda gibi bir takıma baskı kuruyorsun, son dakikaya kadar maça asılıyorsun. Rakipten fazla pozisyona da girdik. Ama bu maçın ardından yerden yere vurulduk. Bir tercih yüzünden eleştirildik. Selçuk
İnan konusunda eleştiri olması normaldir.

TEKNİK OLARAK KARAR VERDİM

Ben zaten bunun teknik detaylarını, takım içerisinde ve oyuncuyla da paylaştım. Ama bunun belden aşağıya vurulması çok üzücüydü. Ben sadece teknik olarak böyle bir karar verdim. Selçuk İnan’ın yerine Mehmet Topal oynadı çünkü alanları daha iyi kapatabilirdi.
Emre Belözoğlu oynadı, Emre de sol ayaklı olduğu için oynadı. Onun yerine de sol ayaklı olduğu için Nuri Şahin girdi. Sağ ayaklı oyuncunun, sol tarafta topu ayağına alması çok farklıdır. Selçuk İnan sağ ayağını kullandığı için oynamadı.

Haberin Devamı

Futbolun gerçeği sahaya yansımadı

SEZONUN ilk yarısında gol ortalamasının oldukça yüksek olduğunu gördük. Seyirci olarak baktığımızda pozisyon bolluğunun olduğu ancak teknik adam olarak baktığımda ise bazı maçlarda futbolun gerçeklerinin sahaya yansımadığını gördüm. İkinci yarıda bu oynanan futbolun, sahaya daha fazla futbol gerçeklerini yansıtmasını umuyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!