"Bir penaltımız var evlere şenlik"

Güncelleme Tarihi:

Bir penaltımız var evlere şenlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2013 18:03

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gaziantepspor'u 5-2 yenen Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, “Bugün kazanmak kadar, 5-2 gibi farklı bir skorla kazanmak da bizim için çok önemliydi” dedi.

Haberin Devamı

Özdilek, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetin güzel olduğunu, galip gelinen maçların ardından konuşmanın da çok güzel olduğunu belirterek, özellikle ikinci yarı takımın ortaya koyduğu futboldan son derece memnun olduğunu söyledi. Karşılaşmaya çok iyi başlamalarına rağmen yaklaşık 25 dakika rakip takımın baskılı oyunuyla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Özdilek, Gaziantepspor'a ciddi 4 net gol pozisyonu verdiklerini, ancak kaleci Sammy'in başarılı kurtarışları sayesinde bu süreci atlattıklarını dile getirdi.

Maçın ikinci yarısında yaşadıkları talihsiz sakatlıklar, sorunlardan dolayı üzerlerinde ciddi baskı oluştuğunu vurgulayan Özdilek, şöyle konuştu: “Özellikle 1-1'den sonra oyuna tekrar ortak olmak bizim için önemliydi. Penaltı ile 2-1 öne geçtik. Maçın ikinci yarısı genel anlamda oyunun hakimiydik. Bugün kazanmak kadar, 5-2 gibi farklı bir skorla kazanmak da bizim için çok önemliydi. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Sakatlığı nedeniyle bir süredir aramızda olamayan Ömer Şişmanoğlu'nun golle geri dönmesi de bizi sevindirdi. Kulübün İdari Menajeri Servet Çavuşoğlu'nun, Sertuğ isminde bir oğlu dünyaya geldi, Antalyaspor'un yeni bir ferdi. Bu galibiyeti ona armağan ediyoruz. Takımıza uğurlu geldi, hoş geldi.”

Bir gazetecinin Antalyaspor'un ikinci yarı performansının düşmesiyle ilgili sorusu üzerine Özdilek, diğer takımların 6, 7. maçını oynarken kendilerinin 14 maç oynadıklarını, zorlu bir süreçten geçerek buralara geldiklerini anlattı.
Kadro derinliklerinin çok geniş olmadığını, takımda direkt oynayan oyuncularının adale sakatlıklarının kendilerini sıkıntıya soktuğunu dile getiren Özdilek, “Yoksa oyunsal olarak düşüş yaşandığını düşünmüyorum. İkinci yarıda ortaya koyduğumuz oyunu gelecek haftalarda da sahaya yansıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Antalyasporlu İbrahim Dağaşan ise maça istedikleri gibi başlayamadıklarını, ancak oyunun genelinde iyi bir performans sergilediklerini belirterek, kazandıkları ve ihtiyaçları olan 3 puanı aldıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Gaziantepspor cephesi
Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise ilk yarının 2. dakikasında mağlup duruma düşmelerine rağmen 5, 6 çok net, yüzde 100 gol pozisyonu yakaladıklarını, çoğunu 6 pastan kaçırmalarının maçın gidişatını olumsuz etkilediğini kaydetti. “Bir penaltımız var, evlere şenlik. Süleyman hocam nasıl böyle bir karar verdi. Bunu hep birlikte göreceğiz” diyen Uygun, “Böyle bir penaltıyı büyüklerimize verebilir miydi, asla böyle bir penaltıyı büyük takımlara verme şansı yok. Mağlup durumumuz maç içinde devam etse karşılaşmayı lehimize çevirmek istesek de kendi bireysel hatalarımızdan dolayı golleri kalemizde gördük. Kazanmak istiyorduk, yakaladığımız ivmeyi devam ettirme adına ama olmadı” diye konuştu.

Gelecek hafta sahalarında Akhisar Belediye ile yapacakları maçı kazanmak zorunda olduklarını, çünkü ligdeki durumun bunu gerektirdiğini vurgulayan Uygun, “Hocaları çok kolay sahadan dışarı atmayla ilgili bir sitemde bulunacağım. Küfür ettiği gerekçesiyle yardımcım tribüne yollandı. Küfür ettiyse kime etmiş, ne demiş, birisi çıksın izah etsin. Hocaları atmak için bu kadar çaba neyin nesi” dedi.

Isınmaya yolladığı oyuncularının yanlarına bir yardımcı hoca göndermeyi kendisinin Türk futbolu için faydalı gördüğünü dile getiren Uygun, oyuna dahil ettikleri oyuncuların iyi ısınamadığını, bunun oyunda gerçek performanslarını sergileyememelerine neden olduğunu söyledi. Uygun, konuyla ilgili TFF'nin bir çalışma yapmasının Türk futbolu adına önemli olacağını düşündüğünü kaydetti.
Gaziantepsporlu Bekir Ozan Nas da verilen penaltının haksız olduğunu, takımları aleyhine çok kolay penaltı verildiğini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!