Bir Orhan Pamuk tostu, bir Victor Hugo salatası, bir de Amin Maalouf krebi

Güncelleme Tarihi:

Bir Orhan Pamuk tostu, bir Victor Hugo salatası, bir de Amin Maalouf krebi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 00:00

Burası geçen yıl açılan Bebek Kitap+Evi’nin kafesi. 150 yıllık bir çamın gölgesinde tarihi konağın içinde. Diğer kafelerden farkı, konağın içinde yer alan kitapçıdan istediğiniz kitabı alıp kafede otururken okuyabilmeniz.

Ama asıl güzel yönü oluşturdukları mönü. Bütün ürünleri tanınmış yazarların isimleriyle anılıyor. Peynir seviyorsanız, Honore De Balzac peynir tabağı var. Salata isterseniz rokalı olan Orhan Veli, Akdeniz yeşillikli olanı Victor Hugo. Güzel krepler servis ediyorlar: Keçi peynirli Albert Camus, piliçli Moliere. Daha alaturka bir şey isterseniz sucuklusu da var: Orhan Kemal.

Kafe, kitapçıyla birlikte haftanın 7 günü sabah 09.00’dan 22.00’ye kadar açık. İsteyene alkollü içecek servisi yapılıyor. Wireless mevcut, bilgisayarı olmayana laptop da veriyorlar. Çay 2, krepler 10-12, salatalar 10-15 lira. Hamam Sokak No: 12, Bebek, İstanbul (212) 263 76 76.

ELEKTRONİK SEVENLERE

Air Arena’da

Elektronik müziğin modernistleri olarak tanımlanan Fransız ikili AIR, Lounge 102 ve BKM işbirliği ile 24 Temmuz Salı, 21.00’de Turkcell Kuruçeşme Arena’da. 70’lerin synthesizer sound’unu; new wave, Fransız stili aşk klişeleri ve film müziklerinden aldıkları ilham ile güncel müzik akımlarına uyarlayan ikili, saf pop ile deneyselliği buluşturduğu müziğiyle Pink Floyd’un günümüzdeki en büyük mirasçısı olarak görülüyor. Nostalji ve füturizm arasındaki sınırları kaldırarak elektronik müzik tarihinde yeni bir sayfa açan müzisyenler nihayet İstanbul dinleyicisi ile buluşuyor. Biletler Biletix’te 72-82 lira. (0216) 556 98 00

ROCK SEVENLERE

Kemancı Bahçe

İstanbul bundan 10-15 yıl önce böyle değildi. Kendi saçınıza, kendi istediğiniz biçimi verip gezemezdiniz. Gezerdiniz de mesela benim gibi uzun saçlıysanız üç adımda bir kavga etmeniz gerekirdi. Zaten toplasanız bütün İstanbul’da birkaç yüz uzun saçlı ya var ya yoktu. O zamanlarda Kemancı kendimiz olduğumuz için sorun yaşamadığımız tek yerdi. Yaşım yetmedi, Köprüaltı’ndaki yerine yetişemedim ama Sıraselviler’deki küçük yerinden beri Kemancı’yı bilirim. İlk kez gece dışarı çıktığımda oraya gittim. Ailemden ayrı ilk yılbaşımı, Kadıköy dolmuşuna ilk kusuşumu, çıkışta ilk sokak kavgamı orada ettim. 21 yıl olmuş eski Galata Köprüsü’nün altında açıldığından beri. Ondan sonra 3 yer değiştirdi Kemancı. Şimdi son olarak yine Sıraselviler’de bahçeli bir mekana taşındı. Üstelik artık gündüzleri de gidilebiliyor. 1 bira 5 lira. Sıraselviler Caddesi, No: 33, Beyoğlu, İstanbul. (212) 293 61 00.

SAYFİYE SEVENLERE

Türkiye’nin en batısından

günbatımını seyredin

Türkiye’nin en batısından günbatımını seyretmeye ne dersiniz? Gökçeada eski Rum köyleri, plajları, koyları, organik ürünleri, kalesi, balı, dibek kahvesiyle az sayıda insanın bildiği, tadını çıkardığı bir yer. Eğer baş başa romantik tatilden hoşlanıyorsanız bu yaz bitmeden yapılacaklar listenize Gökçeada’yı mutlaka kaydedin. Günbatmadan Turizm 10 kişilik gruplar halinde Gökçeada turları düzenliyor. Bir gece iki gün kişibaşı 165 lira (212) 293 04 38.

ETNİK SEVENLERE

Burak Demir, The Hall’da

Etnik ve tekno müzik sentezi ile İstanbul’a farklı bir bakış. Konserde İrlanda ve Türk kavalları, keman, ilginç vokallerle tekno ve fusion akımlarla buluşuyor. Bu akşam 22.30’dan itibaren Beyoğlu The Hall Performans Merkezi’nde dinleyebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!