Bir dileğim var

Güncelleme Tarihi:

Bir dileğim var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 15:25

Hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden 3-18 yaş arası çocukların dileklerini gerçekleştirmek amacıyla kurulan Bir Dilek Tut Derneği, 12 Ekim’de İTÜ Stadyumu’nda yardım konseri düzenliyor. Müzik dünyasının pek çok ünlü isminin destek verdiği “Birlikte Söylüyoruz” adlı o konser öncesi, Bir Dilek Tut Derneği Başkanı Eda Aroyo ile bir araya geldik.

Haberin Devamı

* Eda Hanım, Bir Dilek Tut Derneği’nden bahseder misiniz? 

- Derneğimizin 15. yılı... 2009’dan bu yana da Make A Wish International’ın bir üyesi olarak faaliyet gösteriyoruz. Derneğin misyonu 3-18 yaş arası hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştirmek. Bir bakıma onlara umut vermek.

* İşleyiş nasıl peki?

- Dernek içindeki çekirdek kadromuzun yanı sıra Türkiye çapında gönüllülerimiz var. Onlar sayesinde tüm Türkiye’de dilekleri gerçekleştirebiliyoruz. Bazen de şirketler gönüllü oluyor, o zaman şirket çalışanlarına gönüllü eğitimi veriyoruz. Aldıkları eğitimden sonra dilek gerçekleştirme gününün her aşamasını kendileri planlıyorlar.

BU KONSERİN GELİRİYLE ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLECEK

* 12 Ekim’de düzenlenecek “Birlikte Söylüyoruz” konseriyle ilgili bilgi alabilir miyiz?

- Derneğimizin 15. yıl gala etkinliğinde bir araya geldiğimiz Sinan Akçıl, Bir Dilek Tut’a daha büyük katkı sağlayabilmek için bir yardım konseri düzenlenmeyi önerdi. Bu şekilde ortaya çıkan “Birlikte Söylüyoruz” konseri 12 Ekim’de İTÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Atiye, Bedük, Ferhat Göçer, Mabel Matiz, MaNga, Sinan Akçıl, Mert Ali İçelli gibi pek çok sanatçı, bu sosyal sorumluluk projesinde yer almayı kabul etti. Ayrıca Volga Tamöz ile DJ Funky-C de DJ performansları ile sahne alacak. Ana sponsor Tahincioğlu Holding oldu. Organizasyonu ise Dejavu Organizasyon ve Akçıl Prodüksiyon birlikte yapıyor. Konserin biletleri, Biletino üzerinden satışa sunuldu.

* Hedef ne?

- İyi bir katılımla o geceyi tamamlamak ve elde edilecek gelirle çocuklarımızın dileklerinin gerçekleşmesine katkı sağlamalarını istiyoruz.

Haberin Devamı

Bir dileğim var


O SÜRPRİZDEN SONRA HASTANEDEN ÇIKTI

* Çocuklar size nasıl ulaşıyor?

- Başvurular genelde doktorlar kanalıyla oluyor. Bazen hastaneye gittiğimizde diğer hasta çocuklardan da talepler gelebiliyor. Talep bize ulaştıktan sonra, çocuk hakkında gerekli bilgileri topluyoruz. Ve doktoruyla temasa geçiyoruz. Devamında, dileğini öğrenmek üzere çocuk neredeyse oraya gidiliyor.

* Sizi çok etkileyen olaylardan bir örnek verebilir misiniz?

- Bir çocuk hastalığından dolayı çok demoralize bir durumdaydı, yürümeyi reddediyordu. İsteği ise bir bilgisayardı. Biz o dileği gerçekleştirdik. Aradan iki hafta geçti, gönüllülerimiz çocuğun yatağının boş olduğunu görmüşler. Doktoru “Bu bir mucize. Sizden sonra bir iyileşme gösterdi, kan değerleri yükseldi. Ve hastaneden çıkarttık, şu an tedavisine evinde devam ediyoruz. Durumu da iyi” demiş. Bu sürprizler tıbbi olarak iyileştirici değil ama hastalıkları yenmeleri için onlara moral veriyor.

Haberin Devamı

BU ÇALIŞMA HAYATA BAKIŞIMI DEĞİŞTİRDİ

Sizin dernekle ilişkiniz nasıl başladı?

- Ben 2005’ten beri bu dernekte çalışıyorum. Derneğimizin kurucu başkanı Carole Hakko arkadaşımdır. Bir gün tesadüf eseri havaalanında karşılaştık. Sohbet ederken dernekten bahsetti. Katılmayı arzu ettim. 15 senedir de hayatımın en keyifli işini yapıyorum. Bu çalışma bana çok şey kattı, hayata ve insanlara bakışımı değiştirdi. Benim de ikizlerim var, 9 yaşındalar. Şimdiden “Anne biz de büyüyünce senin yaptığın şeyi yapmak istiyoruz” diyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!