"Bir derbi kazanmamız gerekiyor"

Güncelleme Tarihi:

Bir derbi kazanmamız gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2013 20:13

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Fenerbahçe derbisini kazanmak istediklerini belirterek, “Çıkıp kazanmak için her şeye hazırız” dedi.

Siyah-beyazlı ekibin BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki antrenmanı sırasında basın mensuplarıyla sohbet ederek soruları yanıtlayan Aybaba, derbi maç, takımının durumu ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sivasspor galibiyetinin ardından derbiye büyük bir moralle hazırlandıklarını vurgulayan Aybaba, “Fenerbahçe derbisine hazırlanıyoruz. Sivasspor maçı bize büyük moral verdi. Oyuncularımızla da oturduk konuştuk. Bir derbi kazanmamız gerekiyor. En yakınımızdaki maç o olduğu için Fenerbahçe maçını kazanmak istiyoruz. İyi motiveler, antrenmanda da öyle iyi çalışıyorlar. Futbol bu ama çıkıp kazanmak için her şeye hazırız” diye konuştu.
BJK İnönü Stadı'ndaki son derbiye çıkacaklarını hatırlatan Aybaba, “Herkesin orada olması gerekiyor” derken, “Belki de bir tarihe tanıklık edecekler” ifadesine de “Evet” diye yanıt verdi.
Aybaba, Fenerbahçe'yi yenerek öne geçmelerinin Beşiktaş için yarışta avantaj olacağını dile getirdi.

“Sistemde büyük değişim düşünmüyorum”

Beşiktaş Teknik Direktörü, derbide takımın sisteminde önemli bir değişiklik düşünmediğini bildirdi. Aybaba, bu yöndeki soruya, “Oğuzhan ve Necip yarın takımla çalışmaya başlayacak. Öyle büyük değişim düşünmüyorum. Cenk'in durumu da fena değil ama o da olmaz” yanıtını verdi.

Mcgregor'un performansındaki yükselişle ilgili “Ne konuştunuz da böyle motive oldu?” şeklindeki soruya karşılık da Aybaba, “Bir şeyleri geriye döndürmesi gerekiyordu. Daha önce de konuşmuştuk. Kesin bir şey koyamıyorsun ki, 'Bu oyuncu gelir şunu oynar' diye. Hiç ummadığımız oyuncular inanılmaz katkılı oldu. Böyle bir süreçtir bu. İnşallah devam eder. Bir maçlık değil ki bu, uzun vadeli devam etmeli” şeklinde konuştu. Aybaba, Niang'ın hazır olup olmadığı yönündeki soruyu da “Niang gördüğünüz gibi. Şu anda yapabilecek bir hamlemiz yok. Onunla başlayacağız” şeklinde yanıtladı.

“Fernandes'in böyle maçlarda daha etkili olması lazım”

Fernandes'in Anadolu takımlarıyla oynanan maçlara göre derbilerde daha etkisiz göründüğünün ifade edilmesi üzerine Aybaba, bu futbolcunun böyle maçlarda daha etkili olması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:
“Fernandes'in böyle maçlarda çok daha etkili olması lazım. Bir şeyleri onun üzerine kuruyoruz. O da böyle maçlarda daha doğru cevap verirse, o zaman onun için daha iyi olur. Fernandes için olmaması gereken bir soru bu. Böyle maçlarda çok daha etkili olması gerekir.”

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in, “En çok Beşiktaş'a karşı hata yapıldı” şeklinde ifadeleri olduğu belirtilerek yöneltilen soruya karşılık Aybaba, “Doğru bir açıklamada bulundu. Bizimle ilgili söylediği bölüm gayet doğru bir açıklama” dedi.

Sakatlığı bulunan oyunculardan herhangi birisi için derbi öncesi “Keşke olsaydı” deyip demediği sorulan Beşiktaş Teknik Direktörü, “İnanılmaz bir kadrom var. Bunlarla uğraşacak zamanım yok. Takımlar oynuyor, bireysel olarak bakmaya gerek yok. Hangi takım iyi olursa kazanır. Şu oyuncu, bu oyuncu değil” şeklinde yanıt verdi.

Oynadıkları rakipler içinde kendilerini en zorlayacak hücum hattının Sivasspor'da bulunduğunu ifade eden Aybaba, “Zor bir takımı yendik biz. Ligde deplasmanda yenebileceğimiz en zor takımı yendik” şeklinde görüş belirtti.
Fenerbahçe'nin kendilerine karşı çift santrforlu oynayabileceğini kaydeden Aybaba, “Bizim de iki stoperimiz oynayacak. Biri birini, diğeri diğerini tutar” ifadesini kullandı.

Stat projesi

Stat projesinin ekonomik anlamdaki katkıların yanı sıra Beşiktaşlı taraftarların keyif alarak gideceği, rahat edeceği ve gurur duyacağı bir yer ihtiyacını da gidereceğini dile getiren Aybaba, projenin çok güzel olduğunu ifade etti.
Fenerbahçe taraftarlarının, “Beşiktaş Kadıköy'e gelmesin” şeklinde bir kampanya başlattığı belirtilerek yöneltilen, “Kadıköy olmazsa Atatürk Olimpiyat Stadı'nı istemiyorsunuz, alternatif sadece Kasımpaşa mı kalacak?” sorusuna Beşiktaş Teknik Direktörü, “Bir alternatif daha olabilir, İstanbul dışında. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynamayı istiyoruz ama eğer böyle bir şey olursa başkasına bakacağız” yanıtını verdi.
Parayla takım kurmak istemedikleri için farklı bir proje yaptıklarını ifade eden Aybaba, “Biz parayla takım kurmak istemiyoruz. Yoksa biz de borç yaparız. 400-500 trilyon, 800 olur, ne olacak ki. Biz öyle bir sistem düşünmediğimiz için bunları yapıyoruz. Biz farklı bakıyoruz” şeklinde konuştu.

Holmen'in, transferde baktıkları isimlerden biri olduğunu hatırlatan Aybaba, 20'ye yakın oyuncuyla ilgilendiklerini belirtirken, yabancı sayısında 6'da kalmayı başarmak istediklerini ifade etti. Aybaba, Hilbert için de yönetim kuruluna raporunu verdiğini, oyuncunun menajerlerinin İstanbul'da yöneticilerle bir görüşme yaptığını ve tekrar görüşüleceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!