Bir aktivistin gözünden yıldızlar

Güncelleme Tarihi:

Bir aktivistin gözünden yıldızlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 09:24

Dünyanın en ünlü fotoğrafçılarından Mark Liddell, 100’den fazla fotoğraf çekiminde elde ettiği kareleri, “Exposed: 10 Years in Hollywood” kitabında topladı. Bu kitapla insan hakları ihlallerine ve eşcinsellere yönelik ayrımcılığa dikkat çekmeyi amaçlayan Liddell, Tempo ile paylaştığı fotoğraflarının perde arkasını anlattı.

Haberin Devamı

Naomi Campbell
Gerçek bir profesyonel
Bu fotoğrafı Naomi’nin beş günlük kamu hizmeti cezasına başladığı günden bir gün önce çektik. Los Angeles’ın arka sokaklarında bir ambardaydık. Naomi gibi modeller, kamera karşısında gerçek bir profesyonel oluyor. Hangi ortamda, nasıl davranmaları gerektiğini gayet iyi biliyorlar. Kariyerimin son moda çekimini Naomi’yle yapmıştım. Gianni öldürülmeden önce, Versace’nin bir reklam kampanyasında beraber çalışmıştık.

Cindy Crawford
En iyisi o
Bu işe moda fotoğrafçısı olarak başladım ve yıllar boyunca birçok top modelle çalıştım. Cindy Crawford, şimdiye kadar çalıştığım modellerin en iyisi. Kamera karşısında devleşiyor. Tek kelimeyle mükemmel. Vücudunu çok iyi tanıyor, çok iyi kullanıyor ve belki de daha önemlisi, fotoğrafçının ne istediğini çok iyi biliyor. Fotoğrafın belli ölçüde seksi olmasını istiyor, ama bayağılığa tahammülü yok.

Haberin Devamı

Jessica Alba
Jess’e bayılıyorum
Bedenin şeklini ilginç yollarla vurgulamak istemişimdir hep. Jess’in üzerindeki, detayları olan bir kıyafetti, daha fazla karmaşa yaratmamak için saçını arkadan toplamasını istedim. Jess, büyüleyici bir kadın. Hem doğal bir seksapeli var hem de çok tatlı. şu ana kadar fotoğrafını çektiğim ünlüler arasında en kolay çalıştığım kişilerden biri Jessica Alba. Onunla çalışmak her zaman çok keyifli. Hamileliğini ve bebeğinin ilk fotoğraflarını da ben çektim. Aramızda sonsuz bir güven var. Hem çok iyi bir iş arkadaşı hem de bir dost. Kitabım için Los Angeles’ta büyük bir parti verdi. Ona bayılıyorum.

Monica Bellucci
Erkekler ağzı açık onu izliyordu
Bundan yıllar önce Avrupa’da moda fotoğrafçılığı yaptığım sırada Monica Bellucci’nin birçok fotoğrafını çektim. Monica, o yıllarda modellik yapıyordu. Bu fotoğraf için Los Angeles’ta yeniden bir araya geldik. Hollywood’un batısındaki Mondrian Hotel’de yaptık çekimleri. Muhteşem bir buluşmaydı. Bellucci, artık bir model değil, dünyaca tanınan bir oyuncuydu. Saatler boyunca çalıştıktan sonra, ara verip kahve içmek için dışarıya çıktık. Biz kahvelerimizi içip sohbet ederken, ağızları bir karış açık onlarca erkek onu seyrediyordu. Onlar baktıkça Monica’nın sinirleri tepesine çıkıyordu. Bu durum gerçekten çok komikti, ben güldükçe daha da sinirleniyordu. Alelacele kahvelerimizi içip otelin yolunu tuttuk.

Haberin Devamı

Beyonce
Noel hediyesi
Bir gün evimde otururken telefon geldi. Telefonun öteki ucundaki isim, bir zamanlar Destiny’s Child’da Beyonce ile beraber çalışan Kelly Rowland’dı. Benden bu fotoğrafı büyütebildiğim kadar büyütmemi istedi. Ertesi gün fotoğrafı çerçeveletip Kelly’ye gönderdim, o da bunu Beyonce’ye Noel hediyesi olarak verdi. Böyle şeyler beni çok mutlu ediyor. ışimin en heyecan verici yanı da bu!

Mena Suvari
Heyecan verici ve modern
Mena Suvari, 2007 yılında gösterime giren gerilim filmi “Çıkış Yok”taki rolü için saçlarını kestirmişti. Bence muhteşem görünüyordu. Bol kesim kot pantolonuyla cazibeli olmasa da, heyecan verici ve son derece moderndi.

Haberin Devamı

Eva Longoria  
Gözlerin derinliği
Modanın yapaylığından çok sıkıldım. Belki de bu yüzden moda fotoğrafçılığına nokta koymaya karar verdim. Moda fotoğrafçılığında birçok hile yaparak, küçük kızları güzel gösterebilirsiniz. Ama ben karşımdakinin doğal güzelliğini ortaya çıkarmak istiyorum. Bu fotoğrafta da istediğim, sofistike şehveti ön plana çıkarmaktı. Eva Longoria’nın gözlerinin derinliğinde bunu yakaladım.

Nicole Richie
Salondaki fotoğraf
Nicole bu fotoğrafa bayıldı. Richie’lerin salonunun duvarında, bu fotoğrafın çerçevelenmiş halini görebilirsiniz. Bu, benim için bol sıfırlı çeklerden çok daha önemli.

Jenny McCarthy
Seksapel değil, şehvet
Bazı fotoğraflarımda seksapel değil şehvet arıyorum. Bu fotoğraf da onlardan biri. Jenny McCarthy, çok komik bir kadın. O gün çok eğlendiğimizi hatırlıyorum. Gülmekten fotoğraf çekmeye çok az zamanımız kalmıştı.

Haberin Devamı

Nicole Kidman
Gerçek dost
Güçlü kadınlara bayılıyorum. Nicole de onlardan biri. O, benim hayatımdaki en büyük destekçim. Gerçek bir dost. Kariyerimi oluşturmamdaki payını inkâr edemem. Los Angeles’a taşınmamı ilk o istedi. ıyi ki de istemiş.

Charlize Theron
Muhteşem kıvrımlar
Universal stüdyolarındaydık. Charlize, muhteşem kıyafetiyle göz kamaştırıcıydı. Elbise ona çok yakışmıştı ve onun muhteşem kıvrımlarını ön plana çıkarmam gerekiyordu. Fotoğrafı, “The Lost World”ün stüdyosunda çektik. Eski hissi veren yıpranmış bir arka planla, fotoğrafını çektiğim kişinin güzelliğinin yarattığı tezatı seviyorum. Bu fotoğrafta da bunu yakalamak istedim.        

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!