Bir ailenin hayatını değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Bir ailenin hayatını değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 09:53

Afganistan’da görev yapan NATO gücüne bağlı Polonyalı askerler devriye sırasında yol kenarında sahipsiz bir bohça olduğunu fark ettiklerinde, bomba imha ekiplerine haber vermeye hazırlanıyorlardı. Ancak bohçaya biraz yaklaştıklarında içinde ölüm değil yaşam olduğunu keşfettiler: Kundağa sarılmış yeni doğmuş bir bebek…

Haberin Devamı

Bebek hemen üsse getirildi. Birimdeki askerlerden Miroslav Mişka ardından olan biteni, “Taktik Operasyonlar Merkezi’ne bir acil durum için çağrıldım: Süt, biberon ve emzik almam isteniyordu. Önce şaka yapıyorlar sandım. Sonra hikayeyi öğrendim ve bana verilen görevi en kısa sürede yerine getirmek zorunda olduğumu anladım. Bu cephede dördüncü seferim ama daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim” diye anlattı.

Askerler Pola adı verilen minik kızın karnını doyurdular, bebeğin sağlık durumunu kontrol ettiler.

Daha sonra hem ileri tetkikler için hem de bebeğe üste bakmak imkansız olduğu için Pola’yı civardaki hastaneye gönderdiler.

Hastanenin başhekimi Baz Muhammed Rahmat, “Askerler yol kenarında havluya sarılı bir şey görünce önce bomba sanmış ama sonra bebek olduğunu anlamış. Minik kız bize geldiğinde çok sağlıklıydı ve iki günlüktü” dedi.

Haberin Devamı

BİR AİLENİN HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
Küçük kızı yol kenarına bırakanın kim olduğu ve neden böyle bir şey yaptığı henüz anlaşılamadı. Ancak askerlerin kendisini bulması hem minik bebeğin hem de bir ailenin hayatını değiştirdi.

Zira bebeği yıllardır çocuk sahibi olmak isteyen Rahimi ailesi evlat edindi.

Baba Zahir Rahimi, “Dört yıldır evliyiz ama çocuğumuz yok. Eşimle birlikte birçok doktora gittik ama bir sonuç alamadık” dedi.

Bir ailenin hayatını değiştirdi

Aria yeni ailesine adı gibi mutluluk getirdi

Çocukları olmadığı için eve kuma getirmeyi düşündüğünü anlatan Rahimi, “O gün kuzenimi doktora götürmüştüm, bebekle ilgili durumu da orada öğrendim. Hemen doktorla konuşarak çocuk istediğimizi ve bebeği evlat edinmeye talip olduğumuzu söyledim” dedi.

Bebeğe, “mutluluk” anlamına gelen “Aria” adını verdiklerini söyleyen Rahimi, “Kızımın büyüyüp okumasını ve çok iyi bir gelecek sahibi olmasını istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!