YSK 1 Kasım oy kullanma saatlerini açıkladı! | İller hangi saatler arasında oy kullanacak?

Güncelleme Tarihi:

YSK 1 Kasım oy kullanma saatlerini açıkladı | İller hangi saatler arasında oy kullanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 14:01

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinin oy kullanma saatlerini Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında açıkladı. Bulunduğunuz il oyunu hangi saatler arasında kullanacak?

Haberin Devamı

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında açıklanan kararla, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'da saat 08.00'den 17.00'ye kadar geçecek zamanın oy kullanma süresi olduğu belirtildi. Saat 17.00 olduğu halde sandık başında bekleyen kişiler, başkan tarafından sayıldıktan sonra oylarını kullanabilirler.

Kararda alınan hükümler çerçevesinde, güneşin doğuşuna ve batışına ilişkin değerlendirmelere göre, 26. Dönem Milletvekili genel seçiminde oy kullanma günü olan 1 Kasım'da oy verme süresinin korunması amacıyla bütün yurtta illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar dikkate alınarak, şehirlerde oy verme süresinin başlangıç ve bitiş saatleri bildirildi.

YSK 1 Kasım oy kullanma saatlerini açıkladı | İller hangi saatler arasında oy kullanacak

Haberin Devamı

HANGİ İLLER 07.00 - 16.00 SAATLERİ ARASI OY KULLANILACAK?
Alınan karara göre seçimde; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illeri 07.00-16.00 saatleri arasında oy kullanacak.
Bu illerin dışındaki şehirlerde ise, oy kullanma 08.00-17.00 saatleri arasında olacak.