YKS tercih sonuçları sorgulama sayfası: ÖSYM. gov. tr ekranında! Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

YKS tercih sonuçları sorgulama sayfası: ÖSYM. gov. tr ekranında Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 07:19

YKS tercih sonuçları ÖSYM'nin açıklaması ile belli oldu. Adayların heyecanla beklediği YKS tercih sonuçları 15 Ağustos Pazartesi günü sabah saat 08.00'da erişime açıldı. Yapılan ilk açıklamalarda YKS yerleştirme sonuçları kapsamında üniversite kontenjanlarının yüzde 99’unun dolduğu kaydedildi. Bu yılki boş kontenjan sayısı ise geçtiğimiz seneye göre 150 bin azalarak 13 bin olarak duyuruldu. Adaylar üniversite tercih sonuçlarını ÖSYM'nin AİS ekranından YKS sonucu sorgulama bağlantısından öğrenecekler. Peki, YKS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? İşte, YKS tercih sonuçları sonrası yerleştirme süreci detayları

Haberin Devamı

YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı adayların TC Kimlik Numarası ve Aday Şifresi ile kolayca öğrenilebilecek. ÖSYM tarafından değerlendirilen tercih sonuçları Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranından sorgulanabilecek. Hayallerindeki bölümü aldıkları puan çerçevesinde YKS tercih listesine ekleyen adaylar, sonuçlara göre ek yerleştirme ya da sınava gelecek yıl yeniden hazırlanma kararlarına yön verecek. İşte, YKS tercih sonuçları ve detaylı bilgiler

YKS TERCİH SONUÇLARI

YKS tercih sonuçları için üniversite adaylarının geri sayım heyecanı sürüyor. YKS üniversite sınavı Haziran ayında tamamlanmıştı. Tercihlerini ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre yapan adaylar üniversite sınav sonucu sonrası kayıt sürecini sorgulamaya başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre üniversite kayıtları Ağustos ayında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

YKS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS tercih sonuçları sorgulama sayfası: ÖSYM. gov. tr ekranında Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı

YKS tercih sonuçları sorgulama sayfası: ÖSYM. gov. tr ekranında Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2022 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.

Haberin Devamı

Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası: