Ümit Özlale kimdir? İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale kariyer ve biyografi bilgileri

Güncelleme Tarihi:

Ümit Özlale kimdir İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale kariyer ve biyografi bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2023 11:58

Ümit Özlale, kariyeri ve hayatı ile merak edilen isim oldu. İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak ilan edilen Ümit Özlale, akademik geçmişi ile tanınan isimdir. 2011 yılında profesör unvanını alan Ümit Özlale, İYİ Parti'de Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev almıştır. İşte, Ümit Özlale hakkında detayo

Haberin Devamı

İzmirli bir ailenin çocuğu olarak 1972 yılında Almanya'da doğan Ümit Özlale, Murat Reis İlkokulu, Bornova Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1995 yılında ODTÜ İktisat Bölümü'nü başarıyla tamamladı. Ardından ABD'deki Boston College'da yüksek lisansını 1998 yılında sona erdirdi ve 2001 yılında aynı okuldan ekonomi doktorasını aldı.

Kariyerine Bilkent Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi'nde çalışarak başladı ve TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri Grubu'nda yürütme kurulu üyesi olarak görev yaptı. Harvard Üniversitesi'nde yaz döneminde misafir öğretim üyesi olarak Kalkınma Ekonomisi dersleri verdi.

2003-2011 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda akademik danışman olarak görev yaptı. 2011 yılında Avrupa Kalkınma Enstitüleri Birliği'nin yönetim kurulu üyesi olarak seçildi ve TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanlarına verilen teşvik ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Ümit Özlale, şu anda İYİ Parti'de Kalkınma Politikaları Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.