Son Dakika: A Milli Takım'ın Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu! Kura çekimi yapıldı, gruplar...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: A Milli Takımın Uluslar Ligindeki rakipleri belli oldu Kura çekimi yapıldı, gruplar...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 21:01

A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi B Ligi'nde mücadele edeceği takımlar belli oldu. Milliler; Galler, İzlanda ve Karadağ ile aynı grupta yer alacak.

Haberin Devamı

UEFA Uluslar Ligi 2024/25 kuraları, bugün Fransa’nın başkenti Paris’te çekildi. Maison de la Mutualité Konferans Merkezi’nde TSİ 20.00’de gerçekleştirilen kura çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Onursal Başkan Şenes Erzik, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Genel Sekreter Taner Senseven, Dış İlişkiler ve Millî Takımlar İdari Direktörü Buğra İmamoğulları ve Millî Takımlar İletişim Müdürü Türker Tozar’dan oluşan heyet katıldı.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI’NIN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

UEFA Uluslar B Ligi’nde yer alan ve 4’üncü torbadan kura çekimine giren A Milli Futbol Takımı, 4’üncü grupta yer aldı. Ay-yıldızlılar, grupta Galler, İzlanda ve Karadağ ile karşılaşacak. Grubu lider tamamlayan takım direkt Uluslar A Ligi’ne yükselecek. 2’nci sırada yer alan takım play-off oynayacak. Dördüncü sırayı alan ekip ise C Ligi’ne düşecek.

Haberin Devamı

KURA ÇEKİMİNDEKİ TORBALAR

Türkiye'nin de bulunduğu B Ligi'nde torbalar şu şekildeydi:

1. torba: Avusturya, Çekya, İngiltere, Galler

2. torba: Finlandiya, Ukrayna, İzlanda, Norveç

3. torba: Slovenya, İrlanda, Arnavutluk, Karadağ

4. torba: Gürcistan, Yunanistan, Türkiye, Kazakistan. 

MONTELLA: "HEDEFİMİZ GRUBU LİDER BİTİRİP A LİGİ'NE YÜKSELEBİLMEK"

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile karşılaşacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella, kura çekiminin ardından açıklamalarda bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'te çekilen kuraların sonrasında rakipleri değerlendiren Montella, "UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakiplerimizi bugün Paris'te çekilen kura ile öğrendik. Yakın zamanda oynanan maçlar nedeniyle futbolcularımız için tanıdık takımlar olan Galler, İzlanda ve Karadağ ile B Ligi'nde mücadele edeceğiz. Kuzeyden gelen takımlara karşı oynamak her zaman zorlu olmuştur. Özellikle de iç saha avantajını kullandıklarında. Oldukça yüksek fizik güçleriyle öne çıkan bu takımlar, son yıllarda kendilerini taktiksel anlamda da önemli ölçüde geliştirdiler. Yakın zamanda Galler ile Cardiff'te oynadığımız EURO 2024 Eleme maçında bunları gördük. Görüşlerim İzlanda için de geçerlidir. Karadağ, her ne kadar şimdiye kadar büyük turnuvaların finallerine katılamamış olsa da birçok yetenekli oyuncuya sahip bir takım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

UEFA Uluslar Ligi'nin aynı zamanda Dünya Kupası'na açılan bir kapı olduğunun altını çizen Montella, "Hedefimiz elbette grubumuzu lider bitirip A Ligi'ne yükselebilmek. Bunun bize 2026 Dünya Kupası Finalleri'ne katılım için ek bir fırsat sunacağını da unutmamak gerek" şeklinde konuştu.

MAÇLAR NE ZAMAN OYNANACAK?

UEFA Uluslar Ligi karşılaşmaları 5 Eylül - 19 Kasım 2024 tarihleri arasında oynanacak. A Ligi'nin çeyrek final müsabakaları ile terfi/küme düşme maçları 20-25 Mart 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Lig Aşaması

1. Maçlar: 5-7 Eylül 2024

2. Maçlar: 8-10 Eylül 2024

3. Maçlar: 10-12 Ekim 2024

4. Maçlar: 13-15 Ekim 2024

5. Maçlar: 14-16 Kasım 2024

6. Maçlar: 17-19 Kasım 2024

Haberin Devamı

Play-off ve A Ligi Çeyrek Final Maçları

20-25 Mart 2025

A Ligi Final Turnuvası

4-8 Haziran 2025

BAKMADAN GEÇME!