TOKİ Gaziantep başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak? Sosyal konut projesi ile Gaziantep'e 10 bin yeni ev!

Güncelleme Tarihi:

TOKİ Gaziantep başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak Sosyal konut projesi ile Gaziantepe 10 bin yeni ev
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2022 08:38

TOKİ Gaziantep sosyal konut başvuru şartları ve tarihleri belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 ilde sosyal konut projesi detayları açıkladı. Açıklama sonrası TOKİ Gaziantep başvuru ekranı ve tarihleri için araştırmalar başladı. Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru yapılabilecek. TOKİ başvuruları yarın başlayacak e-Devlet üzerinden yapılacak. Peki, TOKİ sosyal konut projesi Gaziantep başvurusu nasıl yapılır? İşte, TOKİ Gaziantep başvuruları hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

TOKİ Gaziantep başvuruları merak edilen konular arasında yer alıyor. 81 ilde hayata geçirilecek olan sosyal konut projesi ile vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, 'İlk etap konutlarımızdan 50 bini İstanbul, 18 bini Ankara, 12 bin 500'ü İzmir, 10 bini Gaziantep, 8 bin 650'si Bursa, 7 bin 500'ü Konya, 4 bin 500'ü Kayseri'de inşa edilecek” ifadelerini kullandı.

TOKİ GAZİANTEP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türkiye’de milyonlarca kişiyi ilgilendiren Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. TOKİ başvuruları bugün başlayacak e-Devlet üzerinden yapılacak.

TOKİ Gaziantep başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak Sosyal konut projesi ile Gaziantepe 10 bin yeni ev

Haberin Devamı

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olması,

Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama

İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması

Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.