TOGG KREDİSİ SON GELİŞMELER: TOGG kredisi vade sayısı kaç, faiz oranı ne kadar? Hangi bankalar yerli otomobil için kredi verecek?

Güncelleme Tarihi:

TOGG KREDİSİ SON GELİŞMELER: TOGG kredisi vade sayısı kaç, faiz oranı ne kadar Hangi bankalar yerli otomobil için kredi verecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2023 14:28

Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli otomobili TOGG alımlarında kolaylık sağlanması için kredi desteği çalışmaları yürütülüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merak edilen kredi desteğiyle ilgili detayları aktardı. Yerli otomobil sahibi olmak isteyenler ise kredi şartları, faiz, vade oranı gibi durumlara ilişkin araştırmalarını sürdürüyor. İki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle satılacak yerli otomobilin fiyatları özelliklerine göre değişiyor. Bankalar araç tutarının yüzde 50’si tutarında kredi verecek. Peki Hangi bankalar TOGG kredisi verecek, faiz oranı kaç olacak? İşte, detaylar…

Haberin Devamı

Yerli otomobil TOGG’a ilgi her geçen gün giderek artıyor. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde TOGG’un yola çıkmasının ardından araç satın almak isteyenler, konuyla ilgili son gelişmeleri merak ediyor. TOGG’un başlangıç fiyatı 953 bin TL olarak belirlenirken kredi kullanacaklar için sevindiren haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Kamu bankaları, yerli otomobil için düşük faizli kredi verecek. Erdoğan, Manisa Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde yaptığı konuşmada, TOGG kredisinin detaylarını aktardı. Peki TOGG kredisi faiz oranı ne kadar? Hangi bankalar TOGG kredisi verecek? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama….

HANGİ BANKALAR TOGG KREDİSİ VERECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde yaptığı konuşmada, TOGG kredisiyle ilgili beklenen haberi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu bankalarımız Togg için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay vadeyle 0,99 oranda kredi kullandıracaklar. Yani 1 puan. Ziraat Bankası böyle bir destek verip 36 ay vade ile bu krediyi kullandıracak ve Togg satışlarını bu şekilde yapacaklar. " dedi.

Haberin Devamı

NİSAN AYINDA TESLİMATLAR BAŞLIYOR

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, nisan ayının ortasında kullanıcılara teslim edilecek araçlarda yaşanan gecikmeyle ilgili sorulara yanıt verdi. Bunu bir gecikme olarak görmediğini söyleyen Karakaş, “İyileştirmelere yönelik, optimizasyonlara yönelik yani aracın kendisinden ziyade yazılım tarafına yönelik çalışmalarımız vardı. Nisan sonu itibarıyla teslimatlar başlıyor” dedi.

TOGG FİYATLARI

Togg, "T10X" adını verdiği, kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan, uzaktan güncellenebilen akıllı cihazını, iki farklı donanım seviyesi ve iki batarya seçeneğiyle 953 bin TL'den başlayan fiyatla satışa sunuyor.

T10X’in fiyatları V1 RWD Standart Menzil 953 bin TL, V2 RWD Standart Menzil 1 milyon 55 bin TL ve V2 RWD Uzun Menzil 1 milyon 215 bin TL olarak belirlendi.