Threads Hakkında Bilinmeyenler: İlk haline çok şaşıracaksınız..2019 yılından bu yana iki kez projesi değişti!

Güncelleme Tarihi:

Threads Hakkında Bilinmeyenler: İlk haline çok şaşıracaksınız..2019 yılından bu yana iki kez projesi değişti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2023 07:39

Sosyal medya platformlarının yeni üyesi Instagram Threads sansasyonel etkisini sürdürmeye devam ediyor. Elon Musk'un Twitter üzerindeki hakimiyetini kısıtlamalar ve ücretli erişim üzerinden sürdürme kararını kendi lehine kullanan Meta şirketi, platform için hazırladığı projeyi 2019 yılından bu yana 3'üncü kez değiştirip uygulamış oldu. Peki, Threads ilk olarak nasıl planlanmıştı? İşte, platform hakkında o detaylar

Haberin Devamı

Kısa sürede 10 milyondan fazla kullanıcıya erişen Threads, adının ilk kez duyulduğu 2019 yılında bir sohbet uygulaması olarak tasarlanmıştı. Uygulamanın genel amacı, kullanıcı durumlarının ve yer bildirimlerinin paylaşımına olanak tanımaktı. 

KULLANICILAR PİL DURUMUNA KADAR PAYLAŞIM YAPABİLİYORDU

’Threads’ uygulaması 2019 yılında ilk kez projelendirildiğinde, kullanıcıların durumlarını, yer bildirimlerini paylaşmalarına olanak tanıyordu.

Threads, Instagram'daki yakın arkadaşlarla gerçek zamanda yer bildirimi, anlık durum paylaşımı, telefonun pil durumu, mesaj, fotoğraf ve video mesajları paylaşmalarına da izin veriyordu.

Uygulama, kullanıcılar ve yakın arkadaşlar arasında sürekli ve otomatik güncelleme yapabilmeleri için tasarlanmıştı.

Threads'in Instagram mesajlaşmalarından çok daha fazla kullanıcı çekmesi bekleniyordu ancak söz konusu uygulama, Instagram’ın mesajlaşma özelliğine benzerlik göstermesi dolayısıyla çok dikkate alınmadı.

Threads Hakkında Bilinmeyenler: İlk haline çok şaşıracaksınız..2019 yılından bu yana iki kez projesi değişti

Haberin Devamı

SNAPCHAT GİBİ FİLTRE ÖZELLİĞİ DE DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ

Threads, SnapChat gibi uygulama açıldığında direkt kamera erişimi sağlama, filtre, etiket gibi özelliklerin ekrana birkaç dokunma ile yapılabileceği özellikler de platforma entegre olacaktı.

Ayrıca fotoğraf deklanşörüne istediğiniz kişileri tanımlayarak aynı anda birden fazla kişiye fotoğraf atılabilecekti.

2020 YILINDA BİR KEZ DAHA DEĞİŞMİŞTİ

Proje 2023 yılında bir kez daha değişime uğradı. Bu hamle ile artık kullanıcılar sadece yakın arkadaşlarıyla değil, herkesle iletişim kurabilmesi amaçlanıyordu. Arkadaş listelerinde olmayan kullanıcılarla Threads üzerinden etkileşime geçmek bazı kullanıcıları mutlu ederken bazılarında ise hayal kırıklığına uğratmıştı.

Bu adım ile Instagram’ın içerisinde yapılabilecek her şeyi Threads’a taşıması kullanıcıları düşündüren unsur olmuştu. Kullanıcılar için daha samimi olarak görülen platform yapılan son yenilik ile bu özelliğini kaybetmeye başlamıştı. 

Haberin Devamı

SON HALİNİ BU YIL ALDI

Threads, son halini ise Twitter'ın tweet kısıtlama kararını da göz önünde bulundurarak metin tabanlı platformla aldı.

Threads, bu haliyle kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşarak istediği başarıyı elde etti.