TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? | TEOG sonuçları açıklanma tarihi

Güncelleme Tarihi:

TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak | TEOG sonuçları açıklanma tarihi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 13:16

Öğrencilerin aylardır bekledikleri TEOG ortak sınavlar bitti. TEOG soru ve cevapları açıklandı mı? TEOG sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı dün ve bugün yapılan iki oturumla sona erdi.

Sınava 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katıldı. Öğrenciler, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 237 okulda, 91 bin 349 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 22 okulda sınava katıldı.

TEOG sınav sonuçlarının Ocak 2016 tarihinde açıklanması bekleniyor.

TEOG SINAVLARI E-OKUL ÜZERİNDEN AÇIKLANACAK

TEOG sınavları e-okul üzerinden öğrencilere duyurulacak.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS) NEDİR?

E okul Veli Bilgilendirme Sistemi, velilerin çocuklarının ders başarılarını, sonuçlarını takip edebileceği bilgilendirme yazılımıdır. İnternet sitesi üzerinden öğrenci bilgilerine ulaşımı sağlar. Veliler tarafından oldukça kullanılan sistem ile eğitim bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrencinin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılır. Her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanır. Daha sonra bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanır ve AOSP puanı hesaplanır.

 AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI (AOSP) NEDİR?

1. ve 2. dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacaktır.

TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak | TEOG sonuçları açıklanma tarihi

ORTAK SINAV PUANI NEREDE KULLANILIR?

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6. 7. ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Haberin Devamı

ORTAK SINAVLARDA YAPILAN YANLIŞLAR NET SAYISINA ETKİ EDER Mİ?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.