Temayül yoklaması nedir, ne demek? Temayül yoklaması nasıl yapılır? Adaylık süresince temayül yoklaması hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

Temayül yoklaması nedir, ne demek Temayül yoklaması nasıl yapılır Adaylık süresince temayül yoklaması hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2023 09:26

Temayül yoklaması, siyasi partiler ile birlikte sıklıkla anılan ifadeler arasında yer almaktadır. Siyasi partilerin seçim ya da aday belirleme dönemlerinde öne çıkan temayül yoklaması, kampanya ve analiz süreçlerinde etkin bir rol oynamaktadır. İşte, adaylık süreci hakkında önemli bir kamuoyu araştırması türü olan temayül yoklaması hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Temayül yoklaması, bir kamuoyu araştırması biçimi olarak, siyasal partiler tarafından bir adayın ileri sürülmesi ya da geri çekilmesi kararının alınmasında da belirleyici bir rol oynayabilmektedir. Temayül yoklaması parti içi karar alma mekanizmasında öne çıkmaktadır.

TEMAYÜL YOKLAMASI NE DEMEK?

Türkçe'de "temayül yoklaması", genellikle siyasi partilerin aday belirleme sürecinde kullanılan bir terimdir. Parti üyeleri veya delegeler, genellikle bir oy pusulası kullanarak aday adayları arasından tercihlerini belirtirler. Bu süreç, parti içinde demokratik bir yöntem olarak kabul edilir ve aday belirleme sürecinde önemli bir rol oynar. Parti liderleri, temayül yoklaması sonuçlarını dikkate alarak aday listelerini oluşturabilirler.

TEMAYÜL YOKLAMASI NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Temayül yoklaması, parti üyelerinin katılımıyla gerçekleşir. Buna göre çıkacak olan sonuç, adaylık sürecine şekil verir.