TEKNOFEST TARİHİ 2023 | TEKNOFEST ne zaman ve nerede yapılacak? Bilim tutkunları için takvim açıklandı

Güncelleme Tarihi:

TEKNOFEST TARİHİ 2023 | TEKNOFEST ne zaman ve nerede yapılacak Bilim tutkunları için takvim açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2023 16:21

TEKNOFEST tarihleri belli oldu. Milyonlarca teknoloji tutkunu geçtiğimiz yıl Samsun’da bir araya gelmişti. TEKNOFES’te bu yıl 41 ana yarışma, 102 farklı kategoride düzenlenecek. Düzenlenecek yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül dağıtılırken 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği veriliyor. Geride bıraktığımız yıl 107 ülkeden TEKNOFEST’e katılım gerçekleşmişti. Peki 2023 TEKNOFEST ne zaman ve nerede yapılacak? İşte, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali tarihleri…

Haberin Devamı

Teknoloji ve bilim farkındalığı oluşturarak Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST’te birbirinden farklı kategorilerde yarışmacılar boy gösteriyor. 2023 yılı TEKNOFES takvimi açıklandı. 2022 yılında Samsun merkezli Karadeniz genelinde düzenlenen TEKNOFEST’e toplamda 1 milyon 250 binden fazla kişi ziyaret etti. TEKNOFEST’in altıncı yılında milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda özellikle yeni neslin ilgisini artırılmasını hedefleyen organizasyon 5 gün sürecek. Teknoloji, bilim, havacılık ve uçuş gösterileri İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenecek.

TEKNOFEST NE ZAMAN VE NEREDE YAPILACAK?

TEKNOFEST bu yıl 41 ana yarışma, 102 farklı kategoride düzenlenecek. Yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verilecek. TEKNOFEST teknoloji yarışmalarıyla 6. yılında 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında yapılacak.

Haberin Devamı

107 ÜLKEDEN 150 BİNİN ÜZERİNDE TAKIM KATILDI

Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmalara ve etkinliklere 81 il, 107 ülkeden 150 binin üzerinde takım, 600 binin üzerinde katılımcı başvuruda bulundu. Yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği veriliyor.

2023 yılında TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde 41 ana yarışma - 102 farklı kategoride düzenlenecek.

TEKNOFEST’TE HANGİ ETKİNLİKLER OLACAK?

Millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için düzenlenecek 5 günlük festivalde teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, ödül törenleri, sergiler, zirveler, atölye çalışmaları ve etkinliklerle dolu programlar yer alacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası: