Taşerona kadro ne zaman gelecek? Taşerona 90 bin kadro için tarih belli oldu mu? Gözler Meclis'in yeni yıl mesaisinde

Güncelleme Tarihi:

Taşerona kadro ne zaman gelecek Taşerona 90 bin kadro için tarih belli oldu mu Gözler Meclisin yeni yıl mesaisinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2023 18:01

Taşerona kadro verilmesi için beklentiler, yeni yılın ilk günlerinde de gündemde yer almaya devam ediyor. Taşeron işçiye kadro için çalışmalar devam ediyor. Milyonları ilgilendiren asgari ücret ve EYT düzenlemesi Bakanlık takviminde yer alırken, 90 bin taşeron işçisine kadro için beklentiler yoğunlaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada önceliğin sözleşmeli personel olduğunu duyurmuştu. Diğer yandan konu hakkında geçtiğimiz günlerde AK Parti'li Akbaşoğlu yaptığı değerlendirmede taşeron çalışanlarla ilgili de çalışmanın başladığını belirtmişti. Peki, 90 bin taşeron işçisine kadro ne zaman verilecek? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Taşeron ve geçici işçiler için yeni gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Bakanlık çalışmalarına aralık ayı ile hız verirken sözleşmeli personel için detaylar kasımda netlik kazandı. Taşeron çalışana kadroda son durum açıklaması yapan AK Parti'li Akbaşoğlu, çalışmaların başladığını kaydetmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TBMM'de yaptığı açıklamada, geçici işçiler meselesinin çözümü için çalışmanın bittiğini söyleyerek, aralık sonunu işaret etti. Kamuoyunun gündeminde yer alan taşerona kadro hakkında yeni bir açıklama henüz gelmedi.

TAŞERONA KADRODA SON DURUM

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimalle 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Akbaşoğlu taşeron işçiye kadro çalışmasının da başladığını belirtti.

TAŞERON İŞÇİYE KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro çalışması hakkında şunları söylemişti; "Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz"

Konuyla ilgili ilerleyen günlerde açıklamaların gelmesi bekleniyor. Gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

Diğer yandan Bakan Bilgin geçtiğimiz haftalarda TRT Haber'de asgari ücret, yüzbinlerce vatandaşın merakla beklediği EYT ve gündeme dair önemli soruları cevapladı. Bilgin taşeron işçiye kadro düzenlemesi hakkında şunları söyledi;

Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor. 

GEÇİCİ İŞÇİYE KADRO NE ZAMAN?

2023 bütçe görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu. Bilgin geçici işçi sorunu hakkında şunları söyledi;

Haberin Devamı

Sözleşmeli personeller hangi tür olursa olsun hepsini toparlayıp disiplin altına alıyoruz. Hemen kadroya geçiriyoruz.

Geçici işçiler meselesi önemli bir meseledir. Bu sorunu çözüyoruz. Bunun çalışmasını bitirdik ve bu ay içinde Yüce Meclis’e sunacağız.

Konuyla ilgili ilerleyen günlerde açıklamaların gelmesi bekleniyor. Gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.