Şişli Belediyesi hangi partide? Şişli Belediyesi Belediye Başkanı kimdir? İşte, Şişli 2019 yerel seçim sonuçları

Güncelleme Tarihi:

Şişli Belediyesi hangi partide Şişli Belediyesi Belediye Başkanı kimdir İşte, Şişli 2019 yerel seçim sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 13:11

Yerel yönetimlerin belirleneceği seçimler için takvim belli oldu. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan ve kalabalık nüfusuyla dikkat çeken Şişli’de yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları ilçenin hangi belediye tarafından yönetildiğine dikkat kesildi. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Şişli’de en yüksek oyu Muammer Keskin ve Mustafa Sarıgül almıştı. İlçe Belediyesi Meclisi’nde çoğunluğu %55,04 ile Cumhuriyet Halk Partisi aldı. Peki Şişli Belediyesi hangi partide? Şişli Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Şişli yerel seçim sonuçları

Haberin Devamı

İstanbul’un merkezi ilçelerinden birisi olan Şişli’de 2019 yılında toplam seçmen sayısı 203 bin 711 olmuştu. YSK verilerine göre seçimlere katılım oranı %80,88 olarak açıklanırken 164 bin 755 seçmen oy kullandı. 2024 yılında düzenlenecek yerel seçim öncesinde ise Şişli’de seçmen sayısı, açılan sandık vb. bilgiler merak ediliyor. Sandığa gitmeye hazırlananlar yaşadıkları ilçenin hangi parti tarafından yönetildiğini araştırıyor. 2019 seçimlerinde CHP’nin Şişli Belediye Başkanı adayı Muammer Keskin oldu. DSP’nin adayı ise Mustafa Sarıgül olmuştu. Peki Şişli Belediyesi hangi partide? Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin kimdir? İşte, detaylar…

ŞİŞLİ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yılında düzenlenen yerel seçimlere göre %48,49 oy oranı ile Şişli ilçesini CHP kazandı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin toplam 77 bin 242 oy aldı. İlçe Belediye Meclis’inde ise çoğunluk %55,04 ile CHP’nin oldu.

Haberin Devamı

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin olmuştur.

1954 yılında Ardahan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ardahan’da tamamladı. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelerek Atatürk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümü’nden mezun oldu. Askerlik görevinin ardından 3 yıl öğretmenlik de yaptı.

Belediyecilik deneyimini İstanbul Belediyesi’nde çalışarak kazandı. Fahri Atabay’ın Belediye Başkanlığı döneminde, 1972 yılında Fen İşleri Müdürlüğü’nde göreve başladı. 1974-1978 yılları arasında, efsanevi İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan’la birlikte, çalışmalarını İstanbul Yakası Asfalt Şubesi’nde sürdürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında pek çok kademede görev aldı. 1985 yılında Mali Müşavirler Birliği Derneği kuruluşunda aktif rol oynadı. 1990’lı yıllarda Sosyal Demokrat Değişim Dergisi’nin yayımlanmasına katkıda bulundu. 1998-2006 yılları arasında İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Şişli Demokrasi Meclisi, Özgür Şişli ve Özgür İstanbul Platformu gibi birçok sivil toplum platformunda aktif olarak çalıştı. Türk Onkoloji Vakfı Genel İdare Kurulu Üyesi olarak sivil topluma hizmet vermeye devam ediyor. Hülya Keskin ile evli olup, Derya ve Volkan adlarında iki çocuğu var.

Haberin Devamı

İstanbul Şişli seçim sonuçları 2024

İstanbul seçim sonuçları 2024

2024 SEÇİM SONUÇLARI

SEÇİM SONUÇLARI