Sela ne zaman okunur? Cuma selası ve Cuma gecesi selası kaçta okunur?

Güncelleme Tarihi:

Sela ne zaman okunur Cuma selası ve Cuma gecesi selası kaçta okunur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2023 12:27

Sela ne zaman okunur sorusu, Cuma günü ve Cuma gecesi merak edilen konular arasında yer alıyor. Cuma günü cemaatle birlikte kılınan namaz öncesinde okunan Cuma selası, bir nevi namaza davet anlamı içermektedir. Perşembe günü okunan ve yine Cuma selası olarak bilinen sela da özel bir anlam ifade etmektedir. Peki, Cuma selası ve Cuma gecesi selası ne zaman, saat kaçta okunur?

Haberin Devamı

Cuma selası, Cuma Günleri Cuma Ezanından önce ve Perşembe günleri yatsı ezanından önce okunarak Cuma Namazını hatırlatmaktadır. Peki, Cuma selası ne zaman, saat kaçta okunur? Sela namazdan ne kadar önce okunur? İşte, o detaylar

CUMA SELASI SAAT KAÇTA VE NE ZAMAN OKUNUR?

Cuma selâsı; Yaşadığımız zamanda hala uygulanan cuma ezanından bir saat önce müezzinlerin minareden yüksek sesle salavat getirmeleri, hem insanların salavat getirmelerini hatırlatmak yönünden hem de yoğun olarak çalışan insanlara cuma namazını hatırlatmaları bakımından okunur.

Selâyı duyan, o günün cuma olduğunu hatırlar. Önceleri bayram ve cuma namazlarından önce dilkeşhâveran makamında okunur. Bu salâ içinde Cuma Sûresi’nin cuma namazıyla ilgili ayeti ve hadislerden bölümlerde söylenirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası: