Pandemi ne zaman başladı? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) pandemi ilanını ne zaman yaptı?

Güncelleme Tarihi:

Pandemi ne zaman başladı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) pandemi ilanını ne zaman yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 11:53

Pandemi ne zaman başladı sorusu, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından gerçekleştirilen duyuru kapsamında merak ediliyor. Tüm dünyada etkisini gösteren salgının ardından Dünya genelinde bir kapanma sürecine girilmiş ve pandemi süreci başlamıştı. Peki, Pandemi ne zaman başladı? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) pandemi ilanını ne zaman yaptı? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

COVID-19 pandemisi, ilk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletinin başkenti olan Wuhan'da ortaya çıkan bir solunum yolu hastalığı olan COVID-19'un yayılmasıyla başlamıştır. Wuhan'daki olaylar, 31 Aralık 2019'da Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) bildirildi. O zamandan beri hastalık, hızla diğer ülkelere yayıldı ve küresel bir salgına dönüştü.

COVID-19 pandemisi, 11 Mart 2020 tarihinde WHO tarafından "pandemi" olarak ilan edildi. Bu tarihten itibaren dünya genelinde birçok ülke, virüsün yayılmasını kontrol etmek ve hastalığı önlemek için çeşitli önlemler aldı, seyahat kısıtlamaları uyguladı, sosyal mesafe önlemleri ve maske takma gibi tedbirler getirdi.

Pandeminin etkileri dünya genelinde devam etmektedir ve sağlık sistemleri, ekonomik faaliyetler, seyahatler ve günlük yaşam birçok şekilde etkilenmiştir. Pandemi hakkında en güncel bilgiler için sağlık otoriteleri ve Dünya Sağlık Örgütü'nün yönergelerini takip etmek önemlidir.