ORDU SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYET'TE OLACAK | ORDU MİLLETVEKİLİ ADAYLARI kimler, hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor? İşte son seçimde Ordu AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları

Güncelleme Tarihi:

ORDU SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYETTE OLACAK | ORDU MİLLETVEKİLİ ADAYLARI kimler, hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor İşte son seçimde Ordu AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 16:14

Ordu seçim sonuçları 2023 oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ve sandıkların açılmasının ardından, hurriyet.com.tr'de olacak. 14 Mayıs Pazar, bugün toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gidecek. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Ordu milletvekili adayları ve son seçimde alınan oy oranları araştırmaları hız kazandı. Peki Ordu kaç milletvekili çıkarıyor? Ordu seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte Ordu son seçim sonuçları ve milletvekili adayları...

Haberin Devamı

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler kapsamında Ordu seçim sonuçları araştırılıyor. Sabah saat 08.00’de başlayacak seçimler 17.00’de son bulurken seçim sonuçları da milyonlarca vatandaş tarafından takip edilecek. Ordu seçim sonuçları 2023 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bölgede büyük öneme sahip olacak. Yayın yasağı biter bitmez tüm sonuçlar “Hurriyet.com.tr”de paylaşılacak. Peki, Ordu kaç milletvekili çıkarıyor? İşte Ordu seçim sonuçları 2023!

ORDU SEÇİM SONUÇLARI 2023 AÇIKLANDI MI?

Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek. YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin Haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. 

Haberin Devamı

İl seçim kurulu kendine gelen tutanakların birer kopyasını siyasi parti ve bağımsız adaylara aynı anda teslim edecek. Seçim çevresinde kullanılan tüm mühürlü oy torbaları kurulun belirleyeceği adreste toplanacak. Bu sırada Yüksek Seçim Kurulu Seçim Bilişim Sistemi'ne işlenen oy sayıları ve sandık sonuç tutanaklarını eş zamanlı olarak siyasi partilere yayınlayacak. Böylece sonuçlar üzerinde denetim de gerçekleşecek. Seçim yasağı kalktıktan hemen sonra sonuçlara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

2023 SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

ORDU MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023 

Adalet ve Kalkınma Partisi

1 MAHMUT ÖZER

2 İBRAHİM UFUK KAYNAK

3 MUSTAFA HAMARAT

4 İSA YÜKSEL

5 İSA GÜL

6 SAMET ÖZDEMİR

Cumhuriyet Halk Partisi

1 SEYİT TORUN

2 MUSTAFA ADIGÜZEL

3 AHMET TOKLUCUOĞLU

4 CENGİZ OKUR

5 NİLGÜN YILMAZ

6 SABRİ SONER GÖRGÜLÜ

Milliyetçi Hareket Partisi

1 NACİ ŞANLITÜRK

2 EROL BAYRAM

3 DOĞUKAN AK

4 ALPASLAN TÜRKKAN

5 TUNCER USTA

6 AHMET TOPAL

İyi Parti

1 İDRİS NAİM ŞAHİN

2 ONUR ŞAHİN

3 ÇİĞDEM ÇELENK KARAKAYA

4 MURAT VARDAL

5 EBRU AVCI BAŞARAN

6 FEYZA NUR YALÇIN ÖNER

SON SEÇİMDE (2018) ORDU KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

2018 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde, Ordu’nun 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçildi. Bu seçimlerde Ordu ilinden 6 milletvekili seçildi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldı.

Haberin Devamı

SON SEÇİMDE (2018) ORDU’DAN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ÇIKMIŞTI?

ŞENEL YEDİYILDIZ ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

ERGÜN TAŞCI ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

METİN GÜNDOĞDU ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

CEMAL ENGİNYURT MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

SEYİT TORUN CUMHURİYET HALK PARTİSİ

MUSTAFA ADIGÜZEL CUMHURİYET HALK PARTİSİ

HANGİ ZARFLAR GEÇERLİ?

Sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarflar ile üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılamayan zarflar geçerli sayılacak.

HANGİ ZARFLAR GEÇERSİZ?

YSK genelgesine göre de sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı olmayan kâğıttan imal edilmiş olan, Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar da geçersiz sayılacak.