Öğretmen il dışı atama sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler MEBBİS Öğretmen il dışı atama sonuçlarında!

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen il dışı atama sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak Gözler MEBBİS Öğretmen il dışı atama sonuçlarında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2022 12:54

Öğretmen il dışı atama sonuçları gündemdeki konular arasında yer alıyor. Temmuz ayında yapılan başvuruların ardından gözler, MEBBİS Öğretmen il dışı atama sonuçlarına çevrildi. MEB'ten gelecen olan açıklama ile, öğretmen il dışı atama sonuçları bugün belli olacak. Peki, Öğretmen il dışı atama sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Öğretmen il dışı tayin başvuruları MEBBİS üzerinden ve personel.meb.gov.tr adresinden 25-29 Temmuz arasında alındı. Şimdi ise öğretmen il dışı tayin sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. MEB tarafından yayımlanan takvimde öğretmen il dışı atama sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında bilgi verildi.

Öğretmen il dışı atama sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak Gözler MEBBİS Öğretmen il dışı atama sonuçlarında

ÖĞRETMEN İL DIŞI TAYİN SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğretmen il dışı tayin sonuçları 1 Ağustos tarihinde açıklanacak. İlişik kesme 2 Ağustos 2022 itibarıyla gerçekleştirilecek.

Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 29 Temmuz 2022 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

Haberin Devamı

Atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

Bu duyurunun “D. 20 İl Kapsamında Yapılacak Başvurular” bölümü doğrultusunda yapılan başvurularda atama işlemi, diğer başvurulara ilişkin atama işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra atama işleminden kalan münhal yerler dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.