Konferans nedir, ne anlama gelir? Konferans ve seminerin farkı nelerdir? İşte özellikleri...

Güncelleme Tarihi:

Konferans nedir, ne anlama gelir Konferans ve seminerin farkı nelerdir İşte özellikleri...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2023 12:42

Konferanslar bir konu hakkında detaylı olarak bilgi vermek amacıyla düzenlenir. Anlatılmak istenen düşüncelerin açık ve anlaşılır olması gerekir. Konferansla ilgili detaylar internette aranan konular arasında yer alıyor. Peki konferans nedir, ne anlama gelir? Seminerle farkı nelerdir? İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Konferans hakkında bilgiler araştırılıyor. Konferanslarda bilimsel bir alanda belirlenen konu topluluk karşısında tüm yönleri ile sunulur. Ayrıca bilgi verme esasına dayanır.

KONFERANS NEDİR?

Konferans bilim, sanat, hukuk, edebiyat gibi çeşitli konularda bilgi vermek amacıyla yapılan uzun konuşmalara denir. Bilgi verme amacını taşır.

KONFERANSIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Konferansın amacı bir konu hakkında konuşma yaparak insanları bilgilendirmektir.

Konuşma yapılırken konuşmacının da belli kurallara uyması gerekmektedir.

Konferans öncesinde ilgili konuyla hakkında geniş kapsamlı bir araştırma yapılmalıdır. Konu, dinleyicilerin ilgisini çekecek şekilde belirlenmelidir.

Konferansta yer alan konuşmacıların diksiyonu da önem taşımaktadır. Konuşmacı konu hakkında gereksiz ayrıntılar vermeden konuyu iyi bir şekilde aktarmalıdır.

Haberin Devamı

KONFERANS VE SEMİNERİN FARKI

Konferans bilimsel bir alanda konunun uzmanı tarafından yapılan konuşmalardır.

Seminer ise bir veya birden fazla yetkilinin araştırdıkları konuyla ilgili olarak bilgi verdiği ve tartıştığı konuşmalardır.