Kimlik değişiminde son tarih... Kimlik yenileme ne zaman sona eriyor? Eski kimlikler ne zaman kadar geçerli?

Güncelleme Tarihi:

Kimlik değişiminde son tarih... Kimlik yenileme ne zaman sona eriyor Eski kimlikler ne zaman kadar geçerli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2022 16:17

Kimlik yenilemede son tarih merak ediliyor. Kimlik yenileme işlemi bir süredir devam ediyor. Eski kimlikleri olan vatandaşlar yeni kimlik kartına geçmek için işlem tarihini araştırıyor. Peki kimlik yenileme ne zaman sona eriyor? Eski kimlikler ne zaman kadar geçerli? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

Kimlik yenileme işlemleri nüfus müdürlüklerinden yapılıyor. Ancak öncesinde randevu oluşturulması gerekiyor. Bunun için randevular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden veya Alo 199 aranarak oluşturulabiliyor.

KİMLİK YENİLEME SON TARİH NE ZAMAN?

Nüfus cüzdanlarının TC kimlik kartları ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenen son tarih bulunamamaktadır. Nüfus cüzdanları kimlik başvurusu yapılana kadar kullanılabilir. Ancak bir detaya dikkat edilmesi gerekiyor.

Kimlik kartının geçerlilik süresi 10 yıldır. Süre bitiminde kart sahibinin tekrar başvurması gerekmektedir. Kimlik kartlarının üzerinde geçerlilik tarihi yer almaktadır.

KİMLİK KARTI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi veya kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.