Katar vize istiyor mu? Dünya Kupası'na sayılı gün kala gündemde yer alıyor...

Güncelleme Tarihi:

Katar vize istiyor mu Dünya Kupasına sayılı gün kala gündemde yer alıyor...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2022 15:38

Türkiye ile Katar arasında “Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Mutabakat Muhtırası” 14 Ağustos 2010’dan beri yürürlüktedir. Bu çerçevede, Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamili Türk vatandaşları Katar’a girişlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise, havalimanında turistik amaçlı 2 hafta kalış süreli vizelerini, Katar’da bir otelden rezervasyon yaptırmak ve 100 Katar Riyali ödemek karşılığında alabilmektedirler. Ülkeye yolcu beraberinde alkol getirilmesi yasaktır.

Haberin Devamı

Katar, 30 günden daha az süreli seyahatler için vize istemez. Türkiye'den Katar'a 30 günden daha uzun bir seyahat planlanması halinde vize çıkarmak gerekmektedir.

Katar Vize İstiyor mu?

Katar'ın vize isteyip istemediği birçok kişi tarafından merak edilen ve bundan dolayı internetten araştırılan konulardan biridir. Katar, 30 günden daha az süreli seyahatler için ülkemiz vatandaşlarından vize istemez. Katar'a 30 günden daha uzun süreli bir seyahat yapacak olan kişilerin Katar vizesi çıkarması gerekir. Aynı zamanda Katar'a gidecek olan kişilerin pasaportlarının geçerlilik süresinin 6 aylık bir süreden daha uzun olması gerekir. Uçak biletinin gidiş dönüş olarak alınmış olması da yolculuk esnasında daha kolay bir süreç geçirilmesi için oldukça önemlidir.

Türkiye'den Katar'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Türkiye'den Katar'a seyahat edecek olan kişilerin vize işlemlerini sıklıkla araştırdığı bilinmektedir. Türkiye'den Katar'a seyahat edecek olan kişiler 30 günden daha az süreli bir seyahat yapacaklarsa herhangi bir vizeye ihtiyaç duymazlar. Bu seyahatlerin 30 günden daha uzun olması halinde Katar tarafından vatandaşlardan vize talep edilir. Vizelerin de Katar Konsolosluğuna başvurarak alınması gerekir. Katar'a giden kişilerin pasaportlarının geçerlilik süresinin de 6 aydan uzun olması gerekir. Ayrıca uçak biletinin de gidiş dönüş olması daha kolay bir yolculuk geçirmek için dikkat edilmesi gerekenlerden biridir.

Haberle ilgili daha fazlası: