Kartepe Belediyesi hangi partide? Kocaeli Kartepe Belediye Başkanı kimdir? 2019 Kartepe yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Kartepe Belediyesi hangi partide Kocaeli Kartepe Belediye Başkanı kimdir 2019 Kartepe yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 12:50

Kartepe Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Kartepe yerel seçim sonuçları da sebeple araştırılıyor. Kartepe daha önceden merkez ilçe olan İzmit'e bağlıydı. Kartepe ilçesi Sarımeşe, Köseköy, Uzunçiftlik, Balaban, Uzuntarla, Eşme, Acısu, Maşukiye, Derbent, Arslanbey ve Suadiye beldelerinin birleşmesiyle olmuştur. Peki, Kocaeli Kartepe Belediyesi hangi partide? Kartepe Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Kocaeli Kartepe Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Kartepe Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Kartepe yerel seçim sonuçları 2019!

KARTEPE BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Kartepe için 73.528 oy kullanıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan adayı Muhammet Mustafa Kocaman %57,92 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Kartepe Belediyesi AK Parti  tarafından yönetiliyor.

KARTEPE BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET MUSTAFA KOCAMAN KİMDİR?

Mustafa Kocaman, 1976 yılında Kocaeli'nde dünyaya geldi. Cumhuriyet İlkokulu, İzmit Namık Kemal Ortaokulu ve Lisesinde okudu. Yüksek öğrenimini 2001 yılında Yakındoğu Universitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Haberin Devamı

Askerlik hizmetini Malatya’da muhabereci olarak tamamlayarak 2004 yılında kendisine ait olan avukatlık bürosu açtı.İlkokulda başlamış olduğu basketbol sevdasına amatör ligde lisanslı sporcu olarak halen devam etmektedir. Kartepe, Nusretiye Mahallesinde ikamet eden Kocaman; 2011 yılında Ak Parti Kartepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sırasıyla Ar-ge, Seçim İşleri ve Siyasi Hukuki İşler Başkanlıkları görevlerinde bulundu.

2014 yerel seçimlerini başarı ile tamamlandıktan sonra 2015 yılında 5. Olağan Kongrede İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Ar-Ge’den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerine getirildi. Sonrasında teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu. Bu dönemde 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri ve 16 Nisan 2017 Referandumunda İl SKM Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bu dönemde yapılan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrif ettiği Kocaeli Mitinglerinde Miting Komisyon Başkanlığı görevlerinde yer aldı.

2017 Yılı Ağustos ayında Ak Parti Genel Merkezimizin onayı ile Kartepe İlçe Başkanı oldu ve ilçede 24 Haziran seçimlerini yönetti. İlçe Başkanlığı görevinden Kartepe Belediye Başkan Aday Adayı olmak için istifa ederek Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Ocak 2019 tarihinde Ak Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi. Kocaeli’nde birçok STK görevlerinde yer aldı.  

Haberin Devamı

Evli ve bir çocuk babası olan Muhammet Mustafa KOCAMAN 31 Mart 2019 yılında Kartepe Belediye Başkanı seçilerek görevine başlamıştır.