BİYOGRAFİ 📜 || Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir, nereli, kaç yaşında? Selman Öğüt İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanandı!

Güncelleme Tarihi:

BİYOGRAFİ 📜 || Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir, nereli, kaç yaşında Selman Öğüt İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 14:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları kapsamında; 4 üniversiteye yeni rektör ile bakanlıklarda açık bulunan müfettişlik kadrolarına atamalar gerçekleştirildi. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt atandı. Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir? sorusu da bu sebeple araştırılmaya başlandı. İşte İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Selman Öğüt hayatı ve biyografisi!

Haberin Devamı

Prof. Dr. Selman Öğüt İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları kapsamında; 4 üniversiteye yeni rektör ile bakanlıklarda açık bulunan müfettişlik kadrolarına atamalar gerçekleştirildi. İşte Prof. Dr. Selman Öğüt hakkında bilgiler!

PROF. DR. SELMAN ÖĞÜT KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Selman Öğüt, 1984 yılında Mekke’de dünyaya geldi. Lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi'nde tamamlayan Selman Öğüt, Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü Hukuk Bölümünde yüksek lisans yaptı. Öğüt, yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümü doktora programına girdi. 2013 yılında doktora derecesi alan Selman Öğüt, 2009-2014 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Haberin Devamı

Temmuz 2014 itibari ile İstanbul Medipol Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. "BM Güvenlik Konseyi'nin Yeniden Yapılandırılması" ve "Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu" adlı kitapların yazarı olan Öğüt'ün uluslararası hukukun farklı konuları ile ilgili makaleleri var.

2005-2006 yılları arası Erasmus Programı bursiyeri olarak Almanya'nın Trier Üniversitesi'ne gitti, 2009 yılında yine Almanya'da bulunan Bonn Üniversitesi'nin yaz okulu programına kabul aldı. Doktora çalışmaları için 2010 yılında Marmara Üniversitesi bursu ile London School of Economics'e gitti.