ISPARTA SEÇİM SONUÇLARI HÜRRİYET'TE OLACAK | ISPARTA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: Son seçimde Isparta AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları… Isparta kaç milletvekili çıkarıyor?

Güncelleme Tarihi:

ISPARTA SEÇİM SONUÇLARI HÜRRİYETTE OLACAK | ISPARTA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: Son seçimde Isparta AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları… Isparta kaç milletvekili çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2023 11:56

Isparta seçim sonuçları 14 Mayıs seçimleri kapsamında bölge halkı tarafından merak ediliyor. 14 Mayıs Pazar günü toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık hakkını kullanarak oy kullanma işlemi gerçekleştirecek. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Isparta milletvekili adayları dışında, son seçimde alınan oy oranları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Isparta kaç milletvekili çıkarıyor? Isparta seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte Isparta son seçim sonuçları ve güncel seçmen sayısı hakkında detaylı bilgiler!

Haberin Devamı

Isparta Seçim Sonuçları, 2023 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bölgede büyük öneme sahip olacak. Sabah saat 08.00’de başlayacak seçimler 17.00’de son bulurken seçim sonuçları da milyonlarca vatandaş tarafından takip edilecek. YSK 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Isparta milletvekili seçim sonuçları, 14 Mayıs Pazar günü sandık sandık Hurriyet.com.tr aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak. İşte, 2023 Isparta milletvekili adayları ve son seçimde çıkan oy oranları ile ilgili önemli detaylar...

ISPARTA SEÇİM SONUÇLARI 2023 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek. YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin Haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. 

Haberin Devamı

İl seçim kurulu kendine gelen tutanakların birer kopyasını siyasi parti ve bağımsız adaylara aynı anda teslim edecek. Seçim çevresinde kullanılan tüm mühürlü oy torbaları kurulun belirleyeceği adreste toplanacak. Bu sırada Yüksek Seçim Kurulu Seçim Bilişim Sistemi'ne işlenen oy sayıları ve sandık sonuç tutanaklarını eş zamanlı olarak siyasi partilere yayınlayacak. Böylece sonuçlar üzerinde denetim de gerçekleşecek. Seçim yasağı kalktıktan hemen sonra sonuçlara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

2023 SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

ISPARTA 2018 SEÇİM SONUÇLARI OY ORANI

Isparta toplam seçmen sayısı: 312.990

Kullanılan oy: 232.175

Geçerli oy: 278.869

2023 ISPARTA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İşte, parti ve bağımsız Isparta 2023 milletvekili adayları isim listesi;

AK PARTİ 2023 ISPARTA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 MEHMET UĞUR GÖKGÖZ
2 OSMAN ZABUN
3 YAKUP KÜTÜK
4 NESRİN SEMİZ

ISPARTA 2023 CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 HİKMET YALIM HALICI
2 MEHMET TAMER CANTEKİN
3 HÜSEYİN YILDIZHAN
4 HATİCE YILDIZ

ISPARTA 2023 MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 HASAN BASRİ SÖNMEZ
2 SELİM ÖNCEL
3 AHMET KAYA
4 CENNET TOKER

Haberin Devamı

ISPARTA 2023 İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 AYLİN CESUR
2 TİMUÇİN KODAMAN
3 İSMET YILMAZ
4 FARUK TORUN

SON SEÇİMDE (2018) ISPARTA KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

2018 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde, Isparta’nın 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçildi. Bu seçimlerde Isparta ilinden 4 milletvekili seçildi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldı.

SON SEÇİMDE (2018) ISPARTA’DAN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ÇIKTI?

SÜREYYA SADİ BİLGİÇ- ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
RECEP ÖZEL- ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
MEHMET UĞUR GÖKGÖZ- ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
AYLİN CESUR- İYİ PARTİ

HANGİ ZARFLAR GEÇERLİ?

Sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarflar ile üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılamayan zarflar geçerli sayılacak.

Haberin Devamı

HANGİ ZARFLAR GEÇERSİZ?

YSK genelgesine göre de sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı olmayan kâğıttan imal edilmiş olan, Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar da geçersiz sayılacak.