TYP başvurusu ne zaman, başladı mı? İŞKUR MEB güvenlik ve temizlik görevlisi alımı başvuru tarihi detayları

Güncelleme Tarihi:

TYP başvurusu ne zaman, başladı mı İŞKUR MEB güvenlik ve temizlik görevlisi alımı başvuru tarihi detayları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 21:10

TYP başvurusu ne zaman, sorusunun yanıtı adayların gündemine geldi. İŞKUR TYP başvuruları, 2022-2023 eğitim yılının başlamasına kısa bir süre kala merak edilenler arasında yer alıyor. MEB'in ihtiyaçları doğrultusunda okullarda istihdam edilecek personeller için araştırmalar hız kazandı. Peki, okullara temizlik personeli alımı için İŞKUR TYP başvuruları ne zaman başlayacak? İşte, MEB güvenlik ve temizlik görevlisi alımı başvuru detayları.

Haberin Devamı

TYP başvuruları ne zaman, sorusunun yanıtı okulların açılmasına bir ay kala gündeme gelmeye başladı. Her sene İŞKUR TYP başvuru tarihleri ile gerçekleşen alımlar için gözler MEB'e çevrildi. Okullara temizlik görevlisi ve güvenlik alımı ile istihdama katkı sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR TYP programı aracılığıyla yapılan olan başvuruları gerçekleştirecek. Peki, okullara temizlik görevlisi alımı 2022 başvuru şartları belli oldu mu? İşte, İŞKUR TYP okul başvurularında son durum...

İŞKUR TYP OKULLARA TEMİZLİK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

TYP kapsamında MEB bünyesine alınacak personellere ilişkin ilanlar henüz açıklanmadı. Söz konusu alımlar hakkında Eylül ayı ile birlikte gelişmeler olacağı tahmin ediliyor. Bu kapsamda bilgiler netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.

Haberin Devamı

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

Haberle ilgili daha fazlası: