2. turda farklı adreste oy kullanılır mı? 28 Mayıs’ta aynı sandıkta mı oy kullanılacak, ikametgah değiştirilir mi?

Güncelleme Tarihi:

2. turda farklı adreste oy kullanılır mı 28 Mayıs’ta aynı sandıkta mı oy kullanılacak, ikametgah değiştirilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2023 00:55

Cumhurbaşkanı 2. tur seçimlerinde 55 milyondan fazla seçmenin oy kullanması bekleniyor. İkinci tur seçimleri sonucunda 13. Cumhurbaşkanı olarak görev yapacak isim belli olacak. 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde kesin sonuçlar Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edildi. Türkiye’de ilk kez Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci tura kaldı. İkinci turda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan en yüksek oyu alan kişi Cumhurbaşkanı seçilecek. İkinci turda herhangi bir baraj bulunmuyor. Seçimin ikinci tura kalması ile ikamet ettikleri şehrin dışında kalanlar ise farklı adreste oy verilip verilmediğini merak ediyor. Peki İkinci turda farklı adreste oy kullanılabilir mi? İşte, Yüksek Seçim Kurulu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklama…

Haberin Devamı

 Türkiye ilk kez Cumhurbaşkanı seçimlerinde ikinci tura kaldı. İkinci tur seçim sonuçlarına göre 13. Cumhurbaşkanı belli olacak. Şehir dışında veya ülke dışında olanlar ikamet adresinin dışında başka bölgelerde oy verip veremeyeceğini merak ediyor. Son olarak 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde hastalar için seyyar seçim sandıkları kurulmuştu. AK Parti, 2'nci tur için seçmenlere tekrar bilgi kağıdı gönderilmesi için başvuruda bulundu. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar başka yerde oy verip veremeyeceğini araştırmaya başladı. Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla 45 binden fazla yeni seçmen oy kullanma hakkı elde edecek. Peki İkinci turda farklı adreste oy kullanılır mı? İşte, detaylar…

İKİNCİ TURDA FARKLI ADRESTE OY KULLANILIR MI?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada “ Seçmen kütükleri kesinleştirildiğinden seçmen kaydı ile ilgili adres değişikliği yapılamayacak olup Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamasında da aynı adreste oy kullanma gerçekleşecektir.” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

28 MAYIS’TA AYNI SANDIKTA MI OY KULLANILACAK?

Türkiye'de ilk kez ikinci oylama için 28 Mayıs'ta sandık başına gidecek seçmenler, aynı seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanabilecek.

İKİNCİ TURDA YENİ SEÇMEN KAĞIDI VERİLECEK Mİ?

AK Parti, 2'nci tur için seçmenlere tekrar bilgi kağıdı gönderilmesi için başvuruda bulundu. AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel'in verdiği dilekçede, "Ülkemizde ilk defa ikinci tur seçim yapılmaktadır. Seçmenler ilk defa yeni bir uygulama ile karşılaşmaktadırlar. İlk turda bile bazı art niyetli görevli görevsiz kişilerin 'eğer seçmen bilgi kağıdınız yoksa oy kullanamazsınız' gibi durumlarla karşılaşılmış, hatta okul bahçelerine seçmen bilgi kağıdı olmayanların alınmaması gibi durumlar da olmuştur.

Seçmene kolaylık olması ve katılımı en üst seviyede tutmak için 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı 2'nci tur seçimi için seçmenlere seçmen bilgi kağıtlarının basılarak dağıtılması için gerekli kurul kararının alınmasını saygılarımla arz ve talep ederim" denildi.