Deniz Börülcesinin Faydaları Nelerdir? Cilde Ne Gibi Etkisi Vardır? Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır Ve Yıkanır?

Güncelleme Tarihi:

Deniz Börülcesinin Faydaları Nelerdir Cilde Ne Gibi Etkisi Vardır Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır Ve Yıkanır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 17:42

Deniz börülcesi içindeki mineraller sayesinde vücudun tuz dengesini sağlar. Deniz börülcesi denizdeki tüm mineralleri içinde barındırdığı için insan vücudu için oldukça faydalıdır ve tüketilmesi gerekir. İdrar sökücü ve bağışıklık güçlendirici özelliği de özellikle bağışıklık sistemi düşük olan kişilerin tüketmesi gerektiğini gösterir. Deniz börülcesinin faydaları ile beraber cilde etkisini ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Deniz börülcesinin böbrek rahatsızlıklarına ve mideye iyi geldiği bilinir. Lifli yapısı sayesinde bağırsak hareketlerini destekler ve metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur. Cildin daha güzel ve parlak görünmesine de yardım eder.

Deniz Börülcesinin Faydaları Nelerdir?

Denizdeki tüm mineralleri kendi bünyesinde barındıran deniz börülcesi potasyum, kükürt, çinko, demir, bakır, magnezyum ve sodyum bakımından oldukça zengin ve insan vücuduna faydalıdır.

İçerdiği birçok mineral sayesinde vücudun tuz dengesini sağlar.

İdrar sökücü özelliği vardır.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir.

Tiroid hormonunun dengesizliğini giderir.

Metabolizmayı hızlandırıcı özelliği sayesinde zayıflamaya yardım eder.

İçerdiği C vitamini sayesinde bünyenin gücünü artırır.

Haberin Devamı

Mide ve mide rahatsızlıkları için faydalıdır. 

Lifli bir yapısı vardır ve bu nedenle bağırsak sorunlarına iyi gelir.

Cildin daha verimli ve güçlü bir hal kazanmasına yardımcı olur.

İştah açıcı özelliği mevcuttur.

Taze olarak ya da haşlayarak deniz börülcesini tüketmek mümkündür. Salata olarak da sirke ve nar ekşisi ile tatlandırarak öğünlerinizde sıklıkla tüketebilirsiniz. Deniz börülcesinin salamurasını hazırlayarak da yiyebilirsiniz.

Cilde Ne Gibi Etkisi Vardır?

Vücudu yenileyen bir özelliği olan deniz börülcesi cildin de onarılmasına ve yenilenmesine yarar. Vücutta yeni hücreler çıkmasını sağlar ve bu sayede cildi de yeniler. Karaciğerde birikmiş olan yağları ve iltihapları kuruttuğu için sivilce ve cilt kusurlarının da gitmesine yardım eder. En önemli doğal bitkilerden biri olan deniz börülcesi C vitamini kaynağı olduğundan cildin daha parlak bir görüntüye kavuşmasına da yardımcı olur.

Ciltteki zararlı maddeleri temizler, iltihap oluşmasını engeller ve cildi yumuşatır.

Kırışıklık ve ince çizgi oluşumunu engelleyerek serbest radikaller ile mücadele eder.

İçindeki azulen maddesi ile derideki ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar. Ciltteki şişlik, kızarıklık ve morartıların giderilmesini sağlar.

Haberin Devamı

İçindeki enzimler ile ciltte oluşan hasarlı görüntünün giderilmesinde önemli rol oynar.

Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır ve Yıkanır?

Deniz börülcesini ayıklarken önce kök kısımlarını ve sert sapını bıçak yardımı ile almak gerekir. Sonrasında bol suda yıkadığınız deniz börülcelerini suda haşlayın ve yumuşayana kadar devam edin. Kolay bir şekilde kopuyorsa haşlanmış demektir ve tüketime uygundur. Haşlanan deniz börülcesini süzün ve soğuk suya tuttuktan sonra tüketebilirsiniz. Şoklayarak süzdüğünüz deniz börülcelerini köküne yakın kısımlarından tutarak çekin ve tabağa alın. Deniz börülcesi genelde sarımsak ve zeytinyağı ile tüketilen bir bitki olduğundan bu şekilde zeytinyağlı olarak tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Deniz Börülcesi Hangi Bölgelerde Olur?

Deniz börülcesi en çok Kuzey Yarım Küre'de görülür. Güney Asya, Güney Avrupa ve Avrupa’da da görülmektedir. Tuza dayanıklı olduğu için denize doğru en çok yayılan bitkilerden biridir. Kumlu, çamurlu ya da alkali toprak seven deniz börülcesi tek başına birçok kişi besleyecek kadar büyük bir etkiye sahiptir. Avrupa'da yaygın olduğu alanlar Akdeniz kıyıları, Atlas Okyanusu ve Baltık Denizidir. Türkiye’de ise deniz börülcesi en çok Gökova'da görülmektedir. Ereğli, Aksaray, Tuz gölü, Tarsus ve Burdur’da da rastlanır. Mineral açısından oldukça zengin olması tüketilmesi gerektiğini gösterir. Denizdeki tüm vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırması faydalarının da fazla olduğunu gösterir. İçerdiği tuz miktarı ile de vücuttaki tuz dengesini sağlar.