Bugün hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? 14 Ocak Pazar son dakika İstanbul hava durumu Meteoroloji!

Güncelleme Tarihi:

Bugün hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı 14 Ocak Pazar son dakika İstanbul hava durumu Meteoroloji
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2024 01:37

14 Ocak Pazar hava durumu raporları dışarı çıkma planı olan kişiler tarafından takip ediliyor. Bugün hava nasıl olacak, yağmur var mı? sorusu da bu sebeple araştırılıyor. Ülke genelinde son haftalarda hava sıcaklıkları düşük seviyede seyrediyor. Bazı bölgelerde kar yağarken İstanbul’a da geçtiğimiz günlerde mevsimin ilk karı düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: bugün ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Peki, 14 Ocak Pazar yağmur yağacak mı?

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 14 Ocak Pazar hava durumu raporu yayınlandı. Hafta sonu dışarı çıkma planı yapan kişiler de bugün yağmur yağacak mı sorusuna cevap arıyor. Son haftalarda Türkiye genelinde yağışlar arttı ve sıcaklıklar düştü. Ocak ayı itibarıyla soğuk havaların yaşandığı İstanbul’da da zaman zaman yağmur etkisini gösteriyor. İşte 14 Ocak Pazar İstanbul hava durumu!

14 OCAK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Hatay, Sinop, Samsun, Ordu, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu'da yağmur şeklinde görülecek yağışların, Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

14 OCAK PAZAR BUGÜN HAVA NASIL OLACAK, YAĞMUR YAĞACAK MI?

İstanbul’da 14 Ocak Pazar günü hava 8 derece, parçalı bulutlu olacak. Pazar günü için İstanbul’da yağmur yağması beklenmiyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey, yarın (Pazar) zamanla güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Yağışların; Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.