Bayram tatili ne zaman? Tatil tarihleri: 23 Nisan bayram tatilinin içinde mi? İşte 2023 takvim

Güncelleme Tarihi:

Bayram tatili ne zaman Tatil tarihleri: 23 Nisan bayram tatilinin içinde mi İşte 2023 takvim
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2023 14:07

Bayram tatili kaç gün 9 gün mü soruları Ramazan ayı devam ederken gündeme geldi. Ramazan bayramı için geri sayım başladı. Ramazan bayramı tarihleri, islam alemi için mübarek onbir ayın sultanın gelmesiyle merak konusu oldu. Özel sektörde çalışanlar ve memurlar, havaların ısınmasını fırsat bilerek yıllık izinleriyle bayram tatilini birleştirerek uzun soluklu bir tatil yapmanın planlarını yapıyor. Milli, dini ve kültürel öneme sahip günler ülkemizde resmi tatil olarak kutlanıyor. Ramazan bayramı resmi tatil olduğundan kamu kurumları, bankalar, üniversiteler ve okullar kapalı olacak. Bayram tatili 2023 ile ara tatil takvimi de denk geliyor. Peki, 2023 Ramazan bayramı tatili kaç gün? Ramazan bayramı ne zaman, hangi gün? İşte, tatil günü ve tarihi

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı tatili için geri sayım başladı. İslam alemi için birlik ve beraberliğin sembolü olan Ramazan ayı bu yıl 29 gün sürecek. Ramazan ayı sonrası bayram tatili kutlanacak. Bayram tatilinde sevdiklerini ziyaret etmek ve bu günleri tatil için ayıracaklar Ramazan bayramı tarihlerini merak ediyor. Ramazan ayı, 20 Nisan Perşembe günü son oruç tutulmasıyla sona erecek. Resmi tatil günlerinden olan Ramazan bayramı için çoğu ulaşım ve konaklama firması erken rezervasyon fırsatlarını duyurdu. Bu gelişme sonrası çalışanlar bayram tatilini uzatmak istiyor. Peki Bayram tatili ne zaman, kaç gün sürecek? İşte, 2023 Ramazan bayramı takvimi

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Dini günler arasında yer alan Ramazan bayramı tarihleri, hicri takvime göre hesaplandığından miladi takvimde her yıl farklı tarihlere denk geliyor. Çalışanlar ise bayram tatilinin hafta sonu veya hafta içine denk gelip gelmediğini merak ediyor.

Haberin Devamı

Diyanet’in duyurduğu takvime göre 2023 yılında Ramazan bayramının 1. günü 21 Nisan Cuma, 2. günü 22 Nisan Cumartesi ve son günü 23 Nisan Pazar gününe denk gelmektedir.

Ramazan bayramı tatilinin ilk günü cuma gününe denk geldiğinden ayrıca tatilin uzaması gibi bir gündem bulunmuyor.

RAMAZAN BAYRAMINDA OKULLAR TATİL OLACAK

Ramazan bayramı öncesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri okullarda ikinci dönem ara tatiline girecek. Ara tatil 17-20 Nisan tarihleri arasında uygulanacak. Tatilin sona ereceği gün ise Ramazan Bayramı tatili başlayacak. Böylelikle okullar 14 Nisan cuma günü kapanırken 24 Nisan Pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak. Okullardaki öğenciler için tatil toplam 9 gün sürecek.

23 NİSAN BAYRAM TATİLİNE DENK GELİYOR

Ülkemizde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması her yıl resmi tatil olarak kutlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Meclis’in açılış tarihini Türk çocuklarına armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 1921’den itibaren Milli Bayram olarak kutlanmaktadır.

Resmi tatil olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Ramazan bayramı tatiline denk geldiğinden ayrıca bir tatil yapılmayacak. 23 Nisan Pazar günü ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlanacak.

Haberin Devamı

2023 RESMİ TATİL GÜNLERİ VE TARİHLERİ

Türkiye’de dini, milli veya kültürel öneme sahip günler resmi tatil olarak kutlanmaktadır. Resmi tatil günlerinde okullar, bankalar, üniversiteler, kamu kurumları kapalıdır. 2023 yılında resmi tatil günlerine aşağıdaki takvim üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yılbaşı: 1 Ocak 2023 Pazar

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Pazar

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 20 Nisan 2023 Perşembe

Ramazan Bayramı 1. Gün: 21 Nisan 2023 Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün: 22 Nisan 2023 Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün: 23 Nisan 2023 Pazar

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Cuma

Haberin Devamı

Kurban Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 27 Haziran 2023 Salı

Kurban Bayramı 1. Gün: 28 Haziran 2023 Çarşamba

Kurban Bayramı 2. Gün: 29 Haziran 2023 Perşembe

Kurban Bayramı 3. Gün: 30 Haziran 2023 Cuma

Kurban Bayramı 4. Gün: 1 Temmuz 2023 Cumartesi

Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Cumartesi

Zafer Bayramı: 30 Ağustos Çarşamba

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Pazar