AUZEF kayıtlarında son gün ne zaman? İU AUZEF 2022-2023 ikinci üniversite kayıtları hakkında detaylar

Güncelleme Tarihi:

AUZEF kayıtlarında son gün ne zaman İU AUZEF 2022-2023 ikinci üniversite kayıtları hakkında detaylar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 14:40

AUZEF kayıt tarihleri ne zaman, sorusu İstanbul Üniversitesi'nin yayınladığı kılavuz ile yanıt buldu. Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi 2022-2023 takvimini yayınlayan İstanbul Üniversitesi, ikinci üniversite kayıt tarihlerini paylaştı. 1 Ağustos tarihinde başlayan kayıtlar eylül ayında sona erecek. Yükseköğretim kurumu lisans/önlisans programlarında öğrenciliği devam eden ya da mezun olanların gerçekleştireceği AUZEF kayıtları basvuru.istanbul.edu.tr üzerinden yapılacak. Peki, AUZEF kayıtları ne zaman bitecek? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

AUZEF kayıt tarihleri öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Yeni öğretim dönemi öncesi İstanbul Üniversitesi tarafından AUZEF kayıtları 1 Ağustos'ta başladı. İstanbul Üniversitesi Başvuru Sisteminden hesap oluşturularak yapılacak kayıtlar ön lisans ve lisans seçeneği ile gerçekleşecek. Takvime göre kayıt işlemleri 01 Ağustos- 16 Eylül 2022 tarihlerinde yapılacak.

AUZEF İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BİTECEK?

1 Ağustos- 16 Eylül 2022  tarihleri arasında basvuru.istanbul.edu.tr adresinden hesap oluşturduktan sonra program tercihinizi yapıp başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Hesap aktifleştirme işleminden sonra http://basvuru.istanbul.edu.tr/ adresinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapınız. Ana sayfasındaki “ İkinci Üniversite Başvuru” butonunu tıklayınız. “Profil” alanında fotoğraf, özel durum ve iletişim bilgilerinizi düzenleyip ilerleyiniz.

Haberin Devamı

Başvurusu onaylanan adaylara ödeme yapacakları “Referans Numarası” SMS ile gönderilecektir. Ödemenizi referans numarası ile Halkbank Şube/ATM’lerinden gerçekleştirebilir ya da AKSİS otomasyon sistemi(aksis.istanbul.edu.tr) üzerinden online olarak yapabilirsiniz. (Referans numarası ve ödeme miktarınızı başvuruda kullandığınız kullanıcı adı ve şifre ile “aksis.istanbul.edu.tr” adresine giriş yaparak “Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)”- “Harç Bilgileri” kısmından görebilirsiniz. Başvurunuza onay verilmeden önce AKSİS otomasyon sistemine giriş yapamazsınız.)

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

İKİNCİ ÜNİVERSİTE BAŞVURU ŞARTLARI

Yükseköğretim kurumu lisans/önlisans programlarında öğrenciliği devam eden ya da mezun olanlar,

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumu programlarından mezun olup, mezuniyetlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından (YÖK) Denklik Belgesi ile belgeleyenler,

sınavsız ikinci üniversite kapsamında fakültemize başvuruda bulunabilirler.