ALTIN FİYATLARI CANLI TAKİP: Bugün (12 Ekim) gram altın, ons altın ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? Altın düşüyor mu? İşte piyasadaki son değerler

Güncelleme Tarihi:

ALTIN FİYATLARI CANLI TAKİP: Bugün (12 Ekim) gram altın, ons altın ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu  Altın düşüyor mu İşte piyasadaki son değerler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 17:55

Altın fiyatları gram altın çeyrek altın ve yarım altın yatırımcılarının en önemli gündem maddesi oldu. Haftanın üçüncü işlem gününde 'altın fiyatları bugün ne kadar sorusunun yanıtı merakla takip ediliyor. Ons altın fiyatları, geçtiğimiz 5 iş gününde değer kaybında hareket ederken; bu düşüş gram altın fiyatları üzerinde de etkili olmayı sürdürüyor. 997 lira seviyesinde değer gören gram altının ardından yatırım altınlarındaki değerlerde değişti.. Altın yatırımcısı için yarın açıklanacak olan ABD enflasyon rakamları oldukça kritik olacak. Peki, altın fiyatlarında neler oluyor? ABD enflasyonu altın fiyatlarını nasıl etkiler? İşte, 12 Ekim altın piyasasında son durum

Haberin Devamı

Altının ons fiyatı, geçtiğimiz cuma açıklanan ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verisi sonrası kritik seviye olan 1700 doların altına sarkarken; yeni haftaya da düşüşle başladı. Dün, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) tahvil alım programını cuma günü sonlanacağını açıklamasıyla piyasalarda risk iştahı azaldı ve dolar güvenli liman olarak güçlendi. Altın fiyatları ise yatay seyre yöneldi. Piyasalar, yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verisini bekliyor.

ALTINDA TARIM DIŞI İSTİHDAM ETKİSİ

Altının ons fiyatı, geçtiğimiz cuma günü açıklanan ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verisi sonrası baskı altına girerek değer kaybına yönelmişti. Altının gerilemesinde, piyasa beklentilerinin üzerinde gelen ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışında daha agresif davranabileceği beklentisi etkili olmuş ve dolar endeksi ile ABD tahvil faizleri yükselirken, Altın Fiyatları ters korelasyon etkisiyle değer kaybetmişti.

Haberin Devamı

Dün, BoE’nin tahvil alım programını cuma günü sonlanacağını açıklaması küresel borsa endekslerinde negatif yönlü etki yaratırken, altın ise yatay seyre geçti.

HAFTANIN EN KRİTİK VERİSİ YARIN

Haftanın en önemli verisi olan, ABD eylül ayı enflasyon verisi Türkiye saati ile yarın (perşembe) 15:30’da açıklanacak. ABD enflasyonu ağustos ayında yüzde 8,3 oranında gerçekleşirken, eylül ayında yüzde 8,1 seviyesine gerilemesi bekleniyor. Piyasa beklentilerinin üzerinde gelecek bir veri, Fed’in faiz artırımlarında gaza basabileceği algısıyla dünyada doları güçlendirerek, ters korelasyon etkisiyle altın fiyatlarını geriletebilir. Enflasyon verisi ekonomistlerin tahminlerinin altında gelir ise, Fed faiz artırımlarında daha ılımlı davranabilir ve bu da altın fiyatlarını destekleyebilir. Tarım dışı istihdam verisi ve enflasyon rakamları Fed’in faiz artırım kararını alırken, takip ettiği en önemli iki veri olarak öne çıkıyor.

Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 1-2 Kasım tarihinde yapılacak. Şu anki piyasa fiyatlamalarına bakıldığında Fed’den 75 baz puan faiz artırımı olasılığı yüksek görünüyor.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?