2015 ALES sınav sonuçları açıklandı mı? | ALES sonbahar dönemi sonucu

Güncelleme Tarihi:

2015 ALES sınav sonuçları açıklandı mı | ALES sonbahar dönemi sonucu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 12:52

ALES sonbahar dönemi sınavı 22 Kasım Pazar günü gerçekleştirdi. Adaylar sınav sonucunu beklemeye koyuldu. ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

22 Kasım Pazar günü 9.30'da yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı)  sonbahar dönemi sınavı gerçekleşti.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarında açık veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardaki yerlere atanabilmek amacı ile ALES'e giren adaylar sınavın ardından sonuçları beklemeye koyuldu.

ALES SONUCUNUZU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM tarafından her yıl 2 defa olmak üzere gerçekleştirilen ALES ülke genelinde 81 merkezde gerçekleştirildi. ALES sınav soruları açıklanırken, sınav sonuçlarının en geç 2 hafta içerisinde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

ALES sınav soruları açıklamasının ÖSYM tarafından sonuç ve soru açıklama portalı üzerinden adaylara sunulması sayesinde adaylar internet kolaylığında soruları inceleyebiliyor. 2015 sonbahar dönemi 22 Kasım 2015 sözel ve sayısal ALES sınav soruları internet üzerinde ÖSYM sonuç ve soru açıklama web portalı üzerinden indirilebiliyor.

Haberin Devamı

2015 ALES sınav sonuçları açıklandı mı | ALES sonbahar dönemi sonucu

ALES ilkbahar sınavı ve ALES sonbahar sınavı şeklinde yılda 2 defa ÖSYM tarafından yapılan bu sınava her yıl katılabilme imkanı bulunuyor. Ancak ALES sınav soruları ve sonuç açıklamalarının ardından alınan ALES puanı 3 yıl süreye sahiptir. Bu nedenle sınava katılan adayların ALES puanları ile yapacakları başvuruları en genç 3 yıl içerisinde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Aksi halde ALES puanları geçersiz sayılacaktır.