Alaşehir Belediyesi hangi partide? Manisa Alaşehir Belediye Başkanı kimdir? 2019 Alaşehir yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Alaşehir Belediyesi hangi partide Manisa Alaşehir Belediye Başkanı kimdir 2019 Alaşehir yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2024 01:04

Alaşehir Belediyesi'nin hangi partide olduğu, 31 Mart yerel seçimleri ile merak konusu oldu. Türkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Manisa ilçelerinden olan Alaşehir'de 2019 yılında toplam 76.218 seçmenden 69.602'si oy kullandı. Peki, Alaşehir Belediyesi hangi partide? Manisa Alaşehir Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Alaşehir yerel seçim sonuçları...

Haberin Devamı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Türkiye sandık başına gidecek. Oy verecek olan seçmenler, yaşadıkları ilçe belediyesinin hangi partide olduğunu araştırıyor. Alaşehir Belediyesi hangi partide? sorusu da gündeme geldi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 2019 yerel seçimlerinde Alaşehir'de kullanılan geçerli oy sayısı 66.340 oldu. İşte, Alaşehir 2019 yerel seçim sonuçları...

ALAŞEHİR BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Alaşehir Belediyesi için 69.602 seçmen oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda %49.84 oy oranı ve 33.067oy sayısıyla belediye seçimini CHP kazandı.

ALAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÖKÜZCÜOĞLU KİMDİR?

Ahmet Öküzcüoğlu, 1968’de Alaşehir’de doğdu. Evli ve 2 çocuk babası. Selen Öküzcüoğlu ile çeyrek asırdır evli. Büyük oğlu Nedim Ata Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumakta, küçük oğlu Alp Bahçeşehir Fen Lisesi’nde son sınıfta okumaktadır.

Haberin Devamı

İlkokulu Celal Şükrü Sayınsoy İlkokulu’nda, ortaokulu Alaşehir Ortaokulu’nda okuduktan sonra liseyi devlet parasız yatılı sınavını kazanarak İzmir Atatürk Lisesi’nde okudu. Yaz tatillerinde babasının kahvesinde garson olarak çalıştı. Daha sonra Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitimini tamamladı.

Buna ek olarak 2000 yılında Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksek Okulu’ndan Ziraat Teknikeri ünvanı ile mezun oldu. Okul hayatını tamamladıktan sonra Kütahya Hava Hastanesinde Yedek Subay olarak askerliğini yaptı. Ardından memleketine dönerek muayenehane açtı. 27 yıldır aynı adreste hizmet veriyor. 5 yıl Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili olarak Alaşehir Belediyesi’nde görev yaptı.
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Alaşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.