AKSARAY SEÇİM SONUÇLARI HÜRRİYET'TE OLACAK | AKSARAY MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: Son seçimde Aksaray AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları… Aksaray kaç milletvekili çıkarıyor?

Güncelleme Tarihi:

AKSARAY SEÇİM SONUÇLARI HÜRRİYETTE OLACAK | AKSARAY MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: Son seçimde Aksaray AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları… Aksaray kaç milletvekili çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 18:08

Aksaray seçim sonuçları 14 Mayıs seçimleri kapsamında bölge halkı tarafından merak ediliyor. Bugün toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık hakkını kullanarak oy kullanma işlemi gerçekleştirdi. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Aksaray milletvekili adayları dışında, son seçimde alınan oy oranları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Aksaray kaç milletvekili çıkarıyor? Aksaray seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte Aksaray son seçim sonuçları ve güncel seçmen sayısı hakkında detaylı bilgiler!

Haberin Devamı

Aksaray Seçim Sonuçları, 2023 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bölgede büyük öneme sahip. Sabah saat 08.00’de başlayan seçimler 17.00’de son bulurken seçim sonuçları da milyonlarca vatandaş tarafından takip ediliyor. YSK 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Aksaray milletvekili seçim sonuçları, 14 Mayıs Pazar günü sandık sandık Hurriyet.com.tr aracılığıyla canlı olarak yayınlanıyor. İşte, 2023 Aksaray milletvekili adayları ve son seçimde çıkan oy oranları ile ilgili önemli detaylar...

 

2023 SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Saat 01.53 itibarıyla...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde il genelinde sandıkların tamamı açıldı. İşte Cumhurbaşkanı adaylarının aldıkları oy oranları:

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: %71.61

Haberin Devamı

KEMAL KILIÇDAROĞLU: %22.4

SİNAN OĞAN: %5.64

MUHARREM İNCE: %0.43

Milletvekili seçimlerinde ise sandıkların tamamı açılırken oluşan son durum şöyle:

Cumhur İttifakı %69.71
AK Parti %43.83
MHP %21.14
YRP %2.6
BBP %2.13

---

İYİ Parti: %25.12

CHP ve İYİ Parti, Bayburt'un da içinde olduğu 16 ilde fermuar modeli ile seçime gitmeye karar vermiş, seçime İYİ Parti logosu ile seçime gidilmesi konusunda mutabakata varılmıştı.

MİLLETVEKİLİ DAĞIMI

Bu sonuçlara göre Aksaray'da; AK Parti 2, MHP 2 ve İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı. 

AKSARAY 2018 SEÇİM SONUÇLARI OY ORANI

Aksaray toplam seçmen sayısı: 267.068

Kullanılan oy: 232.175

Geçerli oy: 234.008

2023 AKSARAY MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İşte, parti ve bağımsız Aksaray 2023 milletvekili adayları isim listesi;

AK PARTİ 2023 AKSARAY MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 CENGİZ AYDOĞDU
2 HÜSEYİN ALTINSOY
3 SEVİNÇ KASAL
4 SİNAN ÖZKAN

AKSARAY 2023 MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 RAMAZAN KAŞLI
2 MUSTAFA ZAVLAK
3 ÇİĞDEM ER
4 FATİH DOĞAN

AKSARAY 2023 İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 TURAN YALDIR
2 ALİ ABBAS ERTÜRK
3 NACİYE AKKUŞ TÜRK
4 GÜRSEL KESKİN

SON SEÇİMDE (2018) AKSARAY KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

2018 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde, Aksaray’ın 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçildi. Bu seçimlerde Aksaray ilinden 4 milletvekili seçildi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldı.

Haberin Devamı

SON SEÇİMDE (2018) AKSARAY’DAN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ÇIKTI?

İLKNUR İNCEÖZ- ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
CENGİZ AYDOĞDU- ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
RAMAZAN KAŞLI- MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
AYHAN EREL- İYİ PARTİ

HANGİ ZARFLAR GEÇERLİ?

Sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarflar ile üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılamayan zarflar geçerli sayılacak.

HANGİ ZARFLAR GEÇERSİZ?

YSK genelgesine göre de sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı olmayan kâğıttan imal edilmiş olan, Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar da geçersiz sayılacak.