AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu kimdir? İşte Kocaeli AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu'nun biyografisi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu kimdir İşte Kocaeli AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlunun biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2023 21:58

14 Mayıs seçimlerinde Kocaeli'de 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 6 milletvekili çıkardı. Seçmen sayısının 1 milyon 516 bin 293 olduğu Kocaeli’de 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 1 milyon 388 bin 98 seçmen oy kullandı. 1 milyon 359 bin 570 oy geçerli, 28 bin 528 oy geçersiz sayıldı. Radiye Sezer Katırcıoğlu Kocaeli milletvekili olmaya hak kazandı. Peki, AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu kimdir kaç yaşında? İşte, Kocaeli AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu'nun biyografisi.

Haberin Devamı

AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu'nun biyografisi seçimlerin ardından gündeme geldi. İşte, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu'nun hayatı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU KİMDİR?

Radiye Sezer Katırcıoğlu, 1965’te Malatya’da doğdu. İzmit Atatürk ilkokulu, Mimar Sinan Ortaokulu ve İzmit Kız Meslek Lisesini bitirdikten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisansını tamamladı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Anabilim Dalı’nda 'Terör Amaçlı Kullanılan Çocuklar- PKK Analizi' başlıklı yüksek tezi yazım aşamasındadır. Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezinde Sosyal ve Kültürel Projeler Birim Yöneticiliği görevinde bulundu.

Haberin Devamı

AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları 1. Olağan Kongresinde AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. AK Parti 1. ve 2. Olağan Genel Merkez Kadın Kolları Kongresinde MKYK Üyesi olarak görev aldı. Sivil Toplum Kuruluşları ve Aileden Sorumlu Komisyon Başkanlığı yaptı (2005-2007). AK Parti 3. Olağan Genel Merkez Kadın Kolları Kongresinde MKYK Üyeliğine seçilip, Halkla İlişkiler Başkanlığı görevinde bulundu (2012-2015). 2016 yılında AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi ile MKYK Üyesi olarak görev aldı. 26. Dönem TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı görevini yaptı. 27. Dönem Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanlığı görevini sürdürmekte. 27. Dönem TBMM, Down Sendromu ve Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukların Yaygınlığı ve Ailelerinin Sorunlarının Tespitine Yönelik Araştırma Komisyonu Başkan Vekili olarak görev aldı. Emine Erdoğan'ın himayesinde olan 'ATA TOHUM' ve 'SIFIR ATIK' projelerini Kocaeli'nde uygulamakta. Yayımlanmış makale ve uygulanmış çalışmaları vardır. Kültür ve Turizm Bakanlığı 'Usta Öğretici' ebru sanatçısı olup uzun yıllar eğitici olarak çalıştı. İki dönemdir (26 ve 27. Dönem) AK Parti Kocaeli Milletvekili olarak görevini sürdürmektedir. İyi düzeyde İngilizce bilen Katırcıoğlu, evli ve 2 çocuk annesi.