Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kimdir? Kabine’nin yeni üyesi Yılmaz Tunç kaç yaşında, aslen nereli ve mesleği nedir? İşte, Yılmaz Tunç’un kariyeri

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kimdir Kabine’nin yeni üyesi Yılmaz Tunç kaç yaşında, aslen nereli ve mesleği nedir İşte, Yılmaz Tunç’un kariyeri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2023 09:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemde Kabine'de yer alacak isimleri duyurdu. Yılmaz Tunç Adalet Bakanı görevine seçildi. Yılmaz Tunç hayatı ve biyografisi de vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kimdir? Yılmaz Tunç kaç yaşında ve nereli, hangi okuldan mezun oldu? İşte hayatı ve biyografisi!

Haberin Devamı

Yeni Kabine listesi kamuoyunda en çok merak edilen konulardan birisi oldu. Yılmaz Tunç da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı bakanlar listesinde yer aldı. Yeni Adalet Bakanı kim oldu? sorusu da bu bağlamda araştırılmaya başlandı. Erdoğan’ın açıklamasına göre Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç oldu. İşte Yılmaz Tunç’ın hayatı ve biyografisi!

YILMAZ TUNÇ KİMDİR? HAYATI VE BİYOGRAFİSİ!

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 1 Şubat 1971 yılında Ulus, Bartın’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezun olan Yılmaz Tunç Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında tamamlamıştır. Serbest avukatlık, İstanbul Barosu CMK servisi çalışanlığı, Pendik Belediye Meclis Üyeliği, AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı, Sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri, TBMM XXIII., XXIV., XXV., XXVI. ve XXVII. Dönem Bartın Milletvekilidir. 

Haberin Devamı

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili olarak görev yapmıştır 2020-2022 yılları arasında Adalet Komisyonu Başkanı olmuştur. Halen AK Parti grup başkanvekilidir. Evli ve üç çocuk babasıdır. 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine de yeni Adalet Bakanı olarak görevlendirilmiştir.