Yarın Van'da okullar tatil mi? 7 Şubat Çarşamba Van’da okul var mı, tatil mi edildi? Gözler Valilik açıklamasında...

Güncelleme Tarihi:

Yarın Vanda okullar tatil mi 7 Şubat Çarşamba Van’da okul var mı, tatil mi edildi Gözler Valilik açıklamasında...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2024 22:48

Yarın Van'da okullar tatil mi, sorusu kar yağışıyla beraber veli ve öğrencilerin gündemine geldi. Van’da yoğun kar yağışı kent genelinde etkili oluyor. Van'da etkili olan kar yağışı sonrası 264 yerleşim yeri, ulaşıma kapandı. 7 Şubat Van’da okullar tatil mi? sorusu da öğrenciler ve veliler tarafından araştırılmaya başlandı. Van'ın 3 ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, eğitime bugün ara verilmişti. Peki, Van’da yarın (7 Şubat) okullar tatil mi, ders var mı?

Haberin Devamı

Van’da kar yağışı kenti etkisi altına aldı. 7 Şubat Van’da okullar tatil mi sorusu da kent genelindeki öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Van'da etkili olan kar yağışı sonrası 264 yerleşim yeri, ulaşıma kapandı. Kapanan 154 mahalle ve 110 mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, çalışma başlattı. Kar kalınlığı kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde 45 santimetreye kadar ulaştığı Van'da; meteoroloji yetkilileri, sürücüleri ve vatandaşları çığ ve don olaylarına karşı uyardı.

7 ŞUBAT ÇARŞAMBA VAN’DA OKULLAR TATİL Mİ, DERS VAR MI?

Van'ın 3 ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, eğitime bugün (6 Şubat) ara verildi. Bu ilçelerde kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile kadınlar da aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Özalp, Saray ve Murdaiye ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildi. Ayrıca bu ilçelerde hamile ve engelli kamu görevlileri de don ve buzlanmadan kaynaklı olası kazalara maruz kalmamaları için aynı gün idari izinli sayıldı. Van’da 7 Şubat Çarşamba günü için henüz tatil kararı gelmedi.