2023 DGS sınav tarihi ne zaman? DGS sınavları için başvuru tarihi belirlendi...

Güncelleme Tarihi:

2023 DGS sınav tarihi ne zaman DGS sınavları için başvuru tarihi belirlendi...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2023 15:23

DGS ne zaman yapılacağı ile gündemde yer alıyor. Öğrencilerin 4 yıllık lisans almak için girecekleri DGS sınavına yönelik araştırmalar son günlerde hız kazandı. Bu yıl yapılacak DGS ile önlisans derecelerini lisansa tamlamak isteyen adaylar, ÖSYM'nin açıkladığı sınav tarihini sorguluyor. İşte, 2023 DGS takvimi...

Haberin Devamı

2023 DGS sınavının ne zaman yapılacağını merak eden binlerce öğrenci konuyla ilgili detayları araştırıyorlar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tarihi açıklanmıştı. Peki, 2023 DGS ne zaman yapılacak?

2023 DGS NE ZAMAN?

DGS 16 Temmuz 2023, başvuru tarihi 26.05.2023- 05.06.2023 arası olacak. Sonuçlar ise 11 ağustos 2023’de açıklanacak.

ÖSYM SINAV TAKVİMİNİ GERİ ÇEKTİ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) önceki gün yayınladığı sınav takviminde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) seçim gününe denk geldiği iddiasıyla geri çekti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ekim ayında yaptığı konuşmada; seçimlerin 18 Haziran 2023'te yapılacağını söylemişti. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde; YKS kapsamında Temel Yeterlik Testi’nin (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 18 Haziran’da uygulanacağı açıklandı. İki tarihin çakışması özellikle sosyal medyada erken seçim iddialarını alevlendirdi.

Haberin Devamı

MKYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuyla ilgili olarak “Seçim takviminin değişmesi ile ilgili bir değerlendirmemiz yok. Prensip olarak seçim takvimi ile sınav takvimi üst üste gelmez. Bununla ilgili açıklama yapılacaktır” dedi. Çelik’in konuşmasının ardından ÖSYM, sınav takvimini kurumun tüm resmi sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden geri çekti.

DGS tarihlerinde her hangi bir değişim söz konusu olursa haberimizde yer vereceğiz.

DGS HAKKINDA

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası: