2022 Dünya Engelliler Günü tarihi... Dünya Engelliler Günü ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

2022 Dünya Engelliler Günü tarihi... Dünya Engelliler Günü ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2022 15:56

Dünya Engelliler Günü’nde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu özel günün anlamını pekiştirecek çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bir yandan engelli hakları vurgulanırken diğer yandan engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekiliyor. Her yıl Dünya Engelliler Günü için değişik bir tema edinilmekte. Peki, Dünya Engelliler Günü ne zaman?

Haberin Devamı

Dünya Engelliler Günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir. Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur İşte, Engelliler Günü tarihi...

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür.

Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. Hükûmet desteği ve sivil toplum organizasyonlarıyla birlikte bu günün kutlanması çeşitlilik göstermektedir. Her yıl bu gün için değişik bir tema edinilmektedir.

DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI NE ZAMAN?

Dünya engelliler haftası pek çok açıdan farklı engellerin aslında engel olmadığına dikkat çekmek ve her engelin kendi içinde pek çok farklı sorunları olduğunu göstermek, engelli kişilerin katkılarını ve başarıları hedef alan konular üzerinde durulmaktadır.

Haberin Devamı

10 Mayıs Engelliler Haftasının Açılışı,

11 Mayıs Görme Engelliler Günü,

12 Mayıs İşitme ve Konuşma Engelliler Günü,

13 Mayıs Ortopedik Engelliler Günü,

14 Mayıs Zeka ve Ruhsal Engelliler Günü,

15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü,

16 Mayıs Engelliler Haftasını Genel Değerlendirme

Haberle ilgili daha fazlası: