1 Kasım'da nerede oy kullanacağım? | 2015 Genel Seçimleri

Güncelleme Tarihi:

1 Kasımda nerede oy kullanacağım | 2015 Genel Seçimleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 10:09

1 Kasım 2015 Genel seçimlerin'de oyunuzu nerede kullanacağınızı merak ediyorsanız, YSK'nın 'nerede oy kullanacağım' uygulaması ile kolayca öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

1 Kasım 2015 Genel Seçimlerin'de nerede oy kullanacağınızı bilmiyorsanız, YSK'nın nerede oy kullanacağım uygulaması ile oyunuzu nerede kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. Seçmen sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

1 Kasım Pazar günü gerçekleşecek olan erken genel seçimlerde tüm Türkiye sandık başına gidecek. Online seçmen sorgulama işlemi ile seçmen bilgilerine kolayca ulaşabilişiniz. Vatandaşlar hem internetten hem de çağrı merkezinden kolay bir şekilde 1 Kasım erken genel seçimlerinde nerede oy kullanacaklarını seçmen sorgulama işlemi ile internetten öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Yüksek Seçim Kurulu, internet üzerinden vatandaşların nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecekleri web sitesini de kullanıma açtı. Kayıtlı oldukları seçmen bölgesindeki okullarda oy kullanacak olan vatandaşlar, hangi okulda oy kullanacağını YSK’nın "https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp" adresinden öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Not: Seçmen sorgulama için resmin üzerine tıklayınız.

 

1 Kasımda nerede oy kullanacağım | 2015 Genel Seçimleri

1 KASIM'DA OY VERME SAATLERİ / HANGİ İLDE SAAT KAÇTA OY KULLANILACAK?

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri şu şekilde:
Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır , Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis İllerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 07.00 - 16.00
Yukarıda adları yazılı illerin dışında kalan diğer illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 08.00 - 17.00 olarak belirlenmiştir.