Bild: Bu seçim için utanın!

Güncelleme Tarihi:

Bild: Bu seçim için utanın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2015 16:36

Alman basını, Sepp Blatter'in yeniden FIFA Başkanı seçilmesine sert tepki gösterdi. Bild, "Futbol için kara bir gün. Bu seçim için utanın" başlığını attı.

Haberin Devamı

Sepp Blatter'in yeniden FIFA başkanlığına seçilmesi, Alman basınında geniş bir şekilde yer aldı.
Bild gazetesi, Blatter'in yeniden FIFA başkanı seçilmesini, ilk sayfadan siyah zemin üzerinde bir futbol topunun üzerine "Futbol için kara bir gün" başlığıyla okurlarına aktardı.

Toplam 3 sayfayı konuya ayıran gazete, ikinci sayfada "Bu seçim için utanın" başlığını kullanarak, "133 oyun skandal patron Blatter için" ifadesine yer verildi. Blatter'in 4 yıl daha "beceriksizliğe" devam edeceği belirtilen haberde, 4 yıl daha futbolda kaos yaşanacağı savunuldu.
Dünya Kupası'nın boykot edilmesinin de tartışıldığına işaret edilen haberde, bu konuda Bundesliga takımlarının bazı sportif direktörlerinin görüşlerine yer verildi.

Borussia Mönchengladbach'ın menajeri Max Eberl ve Bayer Leverkusen'in üst yöneticisi Michael Schade, Dünya Kupası'nın boykot edilmesinin ancak son adım olduğunu ifade ederlerken, Schalke 04'ün menajeri Horst Heldt ise boykotun sorunu çözmeyeceğini, UEFA'nın daha etkili olmasını istediğini belirtti.

"BLATTER'E VERİLEN LİYAKAT NİŞANINI GERİ ALIN"
Sol Parti Eşbaşkanı Bernd Riexinger, Blatter'e 2006 yılında verilen Federal Almanya Liyakat Nişanının geri alınmasını istedi.

Haberin Devamı

Alman Polis Sendikası Başkanı Rainer Wendt de Blatter'in rüşvet skandalının içinde görüldüğünde Liyakat Nişanının geri alınmasını talep etti.

SPIEGEL: KOKUŞMUŞ-BLATTER'İN SİSTEMİ
Spiegel Dergisi de ilk sayfada, kale ağının arkasında Blatter'in fotoğrafını koyarak "Kokuşmuş-Blatter'in sistemi" başlığıyla çıktı.

Konuyla ilgili haberde "Oyunbozan" başlığı kullanarak dünyanın en büyük spor birliği olan FIFA'da on yıllardan beri yolsuzluk şüphesinin bulunduğunu, şimdi ABD Adalet Bakanı ve FBI'ın organize suçlardan soruşturma yaptığını yazdı.

"Ölümsüz Joseph" başlığını kullanan Süddeutsche Zeitung gazetesi de "FIFA Başkanı yeniden başardı" ifadesi kullandı. Haberde, Blatter'in birçok kişinin kendisini sorumlu tuttuğu skandallara rağmen dünya futbolunun patronu olarak kaldığı belirtildi.

Haberin Devamı


BLATTER SORUMLULUĞU ÜSTLENDİ

Sepp Blatter, kurumu hakkında hafta içinde açılan soruşturma ve yapılan gözaltıların sorumluluğunu üstlendiğini söyledi.

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen kongrede yeniden başkanlığa seçilen Blatter, bugün yapılan olağanüstü FIFA İcra Kurulu toplantısının ardından basın toplantısında konuştu.

Dünya Kupası'na katılacak takım sayısında değişikliğe gitmeyeceklerini belirten 79 yaşındaki Blatter, "2018 ve 2022 Dünya Kupalarında konfederasyonlara ayırdığımız kontenjanda değişiklik olmayacak. FIFA Dünya Kupası, yapısında değişime gidilmeden ve 32 takımın katılımıyla devam edecek" dedi.

FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındığı Zürih'te hafta içi düzenlenen operasyon ile 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para aklandığı" gerekçesiyle İsviçre Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma hakkında da değerlendirmelerde bulunan Blatter, şöyle devam etti:1
"Kasırganın sorumluluğunu ben ve bugün toplandığımız İcra Kurulu üzerine alıyor. Olayın sorumluluğunu üstleneceğim. Ancak tüm komitelerimizle birlik olarak gelecekte benzer durumların oluşmasını engelleyebiliriz. Olayların beklemediğimiz bir anda gelişmesi bizi şaşırttı."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!